Marlen Beek-Visser – Meesterdeal

Via Thrillzone mocht ik meedoen aan de leesclub van het boek “Meesterdeal” geschreven door Marlen Beek-Visser. Hier wil ik Thrillzone, Marlen Beek-Visser en Uitgeverij Ellessy hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap: Als Bo van Lierop ontdekt dat haar 16-jarige dochter Eva een verhouding heeft met haar mentor, een man van tweeënveertig, lopen de spanningen binnen het gezin hoog op. Het feit dat Bo en Adam al jaren een geheim met zich meedragen, een geheim dat zij beter eerder hadden kunnen vertellen, maakt de situatie er niet eenvoudiger op. Is dat de reden dat Adam zich steeds vreemder gaat gedragen?Bo’s enige uitvlucht is haar vrijwilligersbaantje bij de Hulplijn en in het bijzonder Emiel, een cliënt met wie ze een band opbouwt. Emiel weet een manier om haar te helpen. Net als Bo op het punt staat om de confrontatie aan te gaan, gebeurt er iets wat een schok van ontzetting teweegbrengt. 

Aangezien ik alleen maar goede geluiden hoorde over Meesterdeal, was ik al geruime tijd geïnteresseerd in dit boek. Jullie begrijpen natuurlijk wel dat toen ik de oproep voor deze leesclub voorbij zag komen, ik me direct heb ingeschreven en ik was dan ook erg verrast toen ik een aantal dagen erna een mailtje kreeg van Thrillzone dat ik deel mocht nemen aan deze leesclub.

Op de cover zien we een schoolbord die niet goed schoongemaakt is en voor dit bord staat een ouderwetse stoel. Wat ik erg leuk gedaan vind is dat het net lijkt of de titel van dit boek “Meesterdeal” met krijt op het bord geschreven is. Daarnaast de quote “Een dochter, een docent, een verhouding, een slachtoffer” die op de cover staat, triggert mij nog meer om dit boek te gaan lezen.

Bo van Lierop ontdekt op een dag dat Eva, haar zestien jarige dochter een verhouding heeft met Sten. Aangezien Sten tweeënveertig is en de mentor van Eva is, lopen de spanningen en emoties hoog op binnen het gezin. Maar er is ook nog een ander probleem, Bo en Adam dragen al jaren een groot geheim met zich mee, een geheim wat ze beter al veel eerder hadden kunnen vertellen, maakt de situatie er niet beter en makkelijker op. Maar is dit ook de werkelijke reden waarom Adam zich steeds vreemder gaat gedragen?

Er is maar één uitvlucht voor Bo en dat is haar vrijwilligerswerk bij de Hulplijn en Emiel, een cliënt met wie ze een band opbouwt en aan wie ze ook haar problemen toevertrouwt. Emiel weet wel een manier om haar te helpen. Als Bo op het punt staat om de confrontatie aan te gaan, gebeurt er iets wat niemand voor mogelijk hield.

Toen ik in dit boek begon werd ik er al vrij snel ingezogen en wilde ik verder blijven lezen, het leest echt als een trein. De gedachten van Sten spelen ook een rol in dit verhaal, deze delen zijn schuingedrukt en dit vond ik erg fijn, want op deze manier was dit makkelijk te onderscheiden.

Vrij in het begin van het boek staat “Ze schakelde de numerherkenning op haar mobiel uit en appte na lang zoeken het meest voordelige plaatje.” Dit vond ik persoonlijk een beetje vreemd, aangezien, naar mijn weten, je geen nummer kunt uitschakelen bij het appen. Alleen bij het bellen. Echter dit doet voor mijn gevoel geen afbreuk aan het verhaal, maar het komt zo raar over. 😉

Dit is echt een boek vol met  spanning, jaloezie en leugens, door dit alles bij elkaar te gooien heeft Marlen een hele goede thriller neergezet met een hedendaags tintje, want ik geloof best dat er genoeg jongeren zijn die wel eens verliefd worden op een leerkracht.

Ik geef dit boek 4,5 van de 5 sterren.

Gegevens van dit boek:
Titel: Meesterdeal
Auteur: Marlen Beek-Visser
Uitgever: Uitgeverij Ellessy
Aantal pagina’s Paperback: 277
ISBN Paperback: 9789086603121
ISBN E-book: 9789086603428
Prijs Paperback: € 18,95
Prijs E-book: € 18,95

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge