Travelcards

Ik ontving van Lyndsey Habets de “Travelcards”, om een recensie over te schrijven. Hier wil ik haar hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op internet over de Travelcards: Ken je het probleem dat je na je reis moeilijk kunt uitleggen wat je allemaal hebt meegemaakt? Of ben je ook zo benieuwd naar wat de reiziger nu écht heeft beleefd? Travelcards is voor de avontuurlijke reiziger en de nieuwsgierige thuisblijver. Het zijn 120 praktische, luchtige en verdiepende vragen, afgewisseld met opdrachten, om je belevenissen, ervaringen en verhalen écht te kunnen delen met de thuisblijvers of om in je eentje thuis op de bank je avonturen opnieuw te beleven.

Het cadeautje dat iedere reiziger zou moeten krijgen. De must-have die iedere reiziger in zijn kast wil hebben. Hét hulpmiddel om al die prachtige reisverhalen niet verloren te laten gaan!

Aangezien ik het ook erg leuk vind om te schrijven over dingen die met reizen te maken hebben was ik erg benieuwd naar de Travelcards.

De kaarten zitten verpakt in een bruin kartonnen doosje. De tekst staat er in het zilvergrijs op, wat mij meteen opvalt is dat door het kleurgebruik bruin/zilvergrijs de tekst eigenlijk in het niets valt. Persoonlijk had ik hier liever een andere kleurcombinatie gezien zodat het artikel nog meer in de kijker zou staan als ik er in een winkel langs zou lopen.Wat ik wel heel erg leuk vind is de illustratie wat erop staan. De blauwe stippellijn geeft de weg weer en de cactussen, bergen en camper geeft aan dat het over reizen gaat. Dit vind ik erg goed en origineel gevonden.

De kaartjes zelf zijn van stevige kwaliteit, aan één kant van het kaartje staat het logo van Travelcards op een witte achtergrond, op de andere kant staat iedere keer een vraag op een blauwe achtergrond.

In het jaar 2003 heb ik zelf een aantal maanden op het prachtige eiland Gran Canaria gewoond en ik werkte daar als deejay in een Nederlands feestcafé. Ik kan jullie vertellen, ik heb daar de tijd van mijn leven gehad. Toen ik thuis kwam na dat half jaar kreeg ik constant de vraag, “Hoe was het?” of “Wat heb je beleefd”. Tja, ik kon niet meer antwoorden dan dat het ik het leuk vond, dat het een geweldige tijd was, maar daar bleef het ook zo’n beetje bij. Wat zou ik blij zijn geweest als toen de Travelcards er al waren geweest. Dan kon ik denk ik toch op een andere manier terug kijken op mijn avontuur. Ook denk ik dat als bijvoorbeeld mijn vrienden deze kaarten hadden gehad dat ze op een andere manier vragen hadden kunnen stellen aan mij waardoor het gesprek interessanter, leuker maar ook onvoorspelbaarder waren geworden.

Want denk bijvoorbeeld eens aan de volgende vragen:

 • Waar heb je de ultieme kick van gekregen?
 • Heeft de reis je kijk op mensen veranderd? Zo ja, hoe?
 • Vertel eens iets over het thema ‘Hygiëne’.
 • Ben je ziek geweest? Vertel eens…
 • Wat is de belangrijkste levensles die je hebt geleerd?

Dit zijn nog maar 5 vragen die op de Travelcards staan, maar er zijn er zoveel, maar liefst 120 unieke, leuke, grappige en interessante vragen. Als ik deze kaarten in 2003 had gehad had ik zelf ook denk ik heel anders op mijn reis terug gekeken en had ik hele andere gesprekken gehad.

Er zijn zoveel mensen waar de Travelcards echt geschikt voor zijn, niet alleen voor bijvoorbeeld backpackers maar ook voor bijvoorbeeld:

 • Tijdens een reis om leuke en originele gesprekken met andere reizigers te hebben in plaats van de standaard gesprekken die beginnen met “How are you?” of “Where are you from?”.
 • Als je bijvoorbeeld net een stage in het buitenland hebt gehad.
 • Na een studiereis of bijvoorbeeld werkreis.
 • Als integratietool voor buitenlandse studenten.
 • Als je net geïmmigreerd bent.
 • Als coachingstool.
 • Als huwelijkscadeau voor echtparen die op huwelijksreis gaan.
 • Om op school op een leuke en aparte manier te vertellen hoe gaaf je vakantie was.
 • Als levensvragenset.
 • Voor bloggers om originele content te creëren op je blog.
 • Als kaartjes voor in je scrapbook.

Hoe gebruik je de Travelcards?

Omdat Travelcards geen spel is, zijn er uiteraard geen regels. Je kunt ze gebruiken op je eigen manier. Je kunt alle kaartjes beantwoorden op één avond of maar een paar kaartjes beantwoorden. Vind je een vraag te moeilijk of is die niet van toepassing? Dan sla je hem gewoon over.

Je kunt de kaarten gebruiken zoals je zelf wilt, maar hier enkele tips:

 • Een kaartje met vraag is in principe een gespreksopener. Hierdoor weet je meer over een bepaald onderwerp te vertellen, maar natuurlijk mag de thuisblijver hier ook over doorvragen (zonder vragenkaartjes) of mag je zelf verder vertellen als je hier behoefte aan hebt.
 • In de kaartenset zitten ook enkele foto-opdrachten. Maar je hoeft je natuurlijk niet te beperken tot deze vragen. Ook zonder foto’s kun je goede vakantieverhalen vertellen. Of je kunt net doordat je iets verteld daar bepaalde foto’s bij laten zien. Als thuisblijver zie en hoor je nog meer en als reiziger deel je zo nog meer op een eenvoudige manier.

Ik kan jullie vertellen dat ik ontzettend enthousiast ben over de Travelcards, ik zal ze zeker gaan gebruiken als ik op reis ga en wie weet ga ik ze zelf ook wel gebruiken om leuke content te creëren op mijn blog. De mogelijkheden zijn in ieder geval ontelbaar met deze kaarten.

De Travelcards zijn o.a. te bestellen op de website van Travelcards.

One thought on “Travelcards

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge