Vincent de Vries – Mental Theo: Wonderful days

Informatie die te lezen is op de achterflap: Theo Nabuurs (1965), beter bekend als Mental Theo, is een icoon uit de Nederlandse dance- en mediascene. Begin jaren negentig brak hij samen met Charly Lownoise door als dj. Met nummers als ‘Wonderful Days’ en ‘Stars’ bestormden zij de hitlijsten. Ook presenteerde hij programma’s voor TMF en had hij een eigen raceteam. In zijn biografie Wonderful Days vertelt Theo over zijn bevlogen leven. Over een bestaan vol succes, drank en seks, maar ook over de dieptepunten. En over nu, want nog altijd staat hij op menig festival als dj achter de draaitafel en hij heeft een succesvol boekingskantoor. Theo’s verhaal is opgetekend door Vincent de Vries, auteur van o.a. Fernando Ricksen en Hans Kraay. Met een voorwoord van dj Hardwell. 

Toen ik zag dat er een biografie van Mental Theo verscheen was ik direct enthousiast. Aangezien ik zelf in een grijs verleden ook Deejay ben geweest op feestjes en partijen leek me dit een erg interessant boek.

Op de cover zien we Mental Theo, op het moment dat de foto gemaakt is springt hij in de lucht. Achter hem zien we de draaitafels en enorm veel publiek. De cover alleen al spreekt gewoon boekdelen en vind ik uitstekend passen bij deze biografie.

Wie kent Mental Theo niet, in de jaren 90 brak Theo door samen met Ramon, beter bekend als Charly Lownoise in de Nederlandse dance- en mediascene. Met nummers als Stars, Live at London en misschien we de bekendste hit Wonderful days kwamen ze hoog in de Nederlandse top 40 te staan. Ook presenteerde Theo verschillende programma’s voor de zender TMF en was hij met zijn eigen raceteam veel te vinden op de racecircuits. In zijn biografie Wonderful Days vertelt Theo over zijn explosief leven. Over een bestaan vol met succes, drank, seks en feesten, maar ook over zijn dieptepunten op zakelijk, maar ook zeer zeker op privégebied. Maar natuurlijk ook over de dag van vandaag, want momenteel heeft hij zijn eigen succesvolle boekingskantoor en staat hij nog wekelijks op de vetste festivals.

Toen ik begon in dit boek had ik hele hoge verwachtingen en was ik benieuwd of ik nog dingen te weten zou komen over Theo die ik nog niet wist, aangezien ik eigenlijk met zijn muziek en programma’s ben opgegroeid. Denk bijvoorbeeld eens aan het programma Mental Theo on the road. Als dat op tv was keek ik dit altijd want het was zoals Theo zelf ook schrijft “vernieuwend”. In dit boek vertelt Theo zijn verhaal op een stoere, grappige maar zeer zeker ook emotionele manier. Vooral als hij vertelt over zijn vriendin Myrna die aan eierstokkanker leed, Ze heeft uiteindelijke gekozen voor euthanasie. In dit stuk van het boek zie je dat Theo ook een gevoelige kant heeft en niet alleen maar die stoere dj is. Ik vond dit erg interessant om te lezen, omdat de meeste Theo zo niet kennen.

Als je de 90’s echt hebt mee gemaakt en de muziek van Mental Theo een beetje kent is het een erg leuk en interessant boek.

Dit boek krijgt van mij 3,5 van de 5 sterren.

Gegevens van dit boek:
Titel: Metal Theo – Wonderful Days
Auteur: Vincent de Vries en Theo Nabuurs
Uitgever: Kosmos Uitgevers
Aantal pagina’s Paperback: 264
Aantal pagina’s E-book: 179
ISBN Paperback: 9789021565521
ISBN E-book: 9789021565569
Prijs Paperback: € 20,00
Prijs E-book: € 4,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge