Fotoboek van Saal-digital

Nadat ik een Alu-Dibond van Saal-digital gerecenseerd had kreeg ik een e-mail met de vraag of ik ook een fotoalbum wilde maken en recenseren. Hier zei ik natuurlijk “Ja” op. Hier wil ik Saal-digital natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Saal digital is een bedrijf, gevestigd in Duitsland, wat verschillende fotoproducten levert, van fotoboeken tot wanddecoraties. En bij deze fotoboeken heb je ook nog keuze uit verschillende soorten. Ze hebben ook een Nederlandstalige website, wat natuurlijk erg fijn is, dat je gewoon in je eigen taal je bestelling kunt doen.

Ik ben eerst eens in mijn fotocollectie gedoken om eens te gaan kijken waar ik graag een album van wilde maken. Aangezien ik in het verleden Urbex fotografie (Fotograferen van verlaten panden en objecten) heb gedaan, leek het mij erg leuk om hier een fotoalbum van te maken. De foto’s die in aanmerking kwam voor in het fotoalbum heb ik in een aparte map op mijn laptop gezet.

Nadat ik mijn foto’s in een map heb gezet, ben ik de software gaan downloaden, deze is vrij makkelijk te vinden en te downloaden op de website van Saal-digital. Het installeren ging zonder problemen en stond al snel geïnstalleerd en wel op mijn computer. Als ik het programma heb opgestart heb ik natuurlijk “Fotoboek” aangeklikt. Daarna zie je verschillende opties zoals bijvoorbeeld Fotoboek, Fotoboek XT (extra thick), Softcover fotoboek, Cadeaubox en Spiraal fotoalbum. Ik heb gekozen voor het “normale” fotoboek, die waar “actie” bijstaat.

Als je dan op “selecteren” klikt krijg je een vervolgscherm met de vraag welk formaat fotoboek je graag wilt maken. Hierbij heb je de keuze uit verschillende maten, bijvoorbeeld 15 x 21, 19 x 19, 21 x 28, 28 x 19 28 x 28 of 42 x 28. Ik heb voor de maat 28 x 19 gekozen.

Als je dan weer op je gewenste formaat klikt, krijg je weer een vervolgscherm en hier kun je verdere wensen aanpassen. Hier kan je bijvoorbeeld je je favoriete cover-oppervlakken, of je wel of niet een gewatteerde cover wilt hebben en of je er bijvoorbeeld wel of net niet een barcode op wilt hebben. En zo zijn er nog een aantal voorkeursmogelijkheden die je hier in kan stellen.

Je kunt het fotoalbum op verschillende manieren maken. Of je kiest voor design kiezen, Auto layout, leeg document of afbeelding volledig plaatsen. Ik heb zelf voor leeg document gekozen. Zodat ik de volledige vrijheid had om het album te maken zoals ik het zelf wilde hebben. Als je een design of auto layout kiest, dan krijg je een voor ingesteld ontwerp waar je je foto’s aan toe kunt voegen, natuurlijk is dit ook handmatig aan te passen. Echter denk ik dat je dan eerder aan dit ontwerp vast houdt als wanneer je een volledig leeg document kiest. Uiteindelijk had ik net zo goed kunnen kiezen voor Afbeelding volledig plaatsen, aangezien ik de foto’s volledig op de pagina geplaatst heb, dit vond ik zelf het mooiste.

Toen ik mijn fotoalbum helemaal ontworpen had, heb ik mijn gegevens ingevuld en twee dagen, jawel maar twee dagen later, werd er hier aangebeld en stond de pakketbezorger aan de deur met mijn eigen gemaakte fotoalbum. Dit vind ik echt super snel en een erg groot pluspunt! Ik ben heel erg tevreden met dit fotoalbum. Het is erg stevig en de kwaliteit van het papier is echt uitstekend.

Ik wil jullie natuurlijk ook nog even laten zien hoe mijn fotoalbum geworden is ☺

Wil je zelf ook een fotoboek maken? Neem dan zeker eens een kijkje op Saal-Digital en dan kun je het beste een kijkje nemen bij een Fotoboek.

 

2 thoughts on “Fotoboek van Saal-digital

  1. Wat gaaf met urbex fotografie. Stiekem wil ik dat ook wel eens doen maar die gedachte om verlaten panden te bezoeken en betrapt te kunnen worden door de politie… Heb al eens foto’s gezien van oude fabrieken, casino’s en een verlaten pretpark in Duitsland. Supergaaf! Mooi album is het geworden!

    1. Het is inderdaad een risico, maar oh zo gaaf om te doen. Ik heb heel veel locaties bezocht maar inderdaad uitkijken voor bewaking en politie haha.

      Dankjewel voor je compliment, ik ben ook heel blij met dit fotoalbum 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge