Elke dag een letter

Van BBNC uitgevers ontving ik “Elke dag een letter”, om een recensie over te schrijven. Hier wil ik BBNC uitgevers hartelijk voor bedanken.

Informatie dit te lezen is op de achterflap: In ‘Elke dag een letter’ krijg je een heel jaar lang de mogelijkheid om elke dag te oefenen met handletteren. Allerlei verschillende lettertypes, alfabetten, quotes en woordjes passeren de revue. Per dag krijg je een opdracht: je maakt na wat er op de pagina voorbedrukt staat. Door de verschillende stijlen raak je snel vertrouwd met de mogelijkheden en zie je je handletterskills in rap tempo toenemen.

Aangezien ik nog niet zo lang met handlettering bezig ben, was ik erg benieuwd naar dit boek aangezien je hier mooi elke dag een letter kan oefenen. Toen het boek bezorgd werd, was ik razend enthousiast en ben ik er snel doorheen gaan bladeren.

Ik zal jullie eerst enkele voorbeelden laten zien van de opdrachten die in dit boek staan, zodat jullie een idee krijgen wat jullie kunnen verwachten.

Zoals je kan zien staan er een verscheidenheid aan opdrachten in. Deze opdrachten zijn echt ideaal om het handletteren te leren of om je handletterskills te verbeteren of uit te breiden.

Als ik het boek opensla kom ik als eerste twee pagina’s “Letters zijn vormen” tegen. Hierin krijg je uitleg over de verschillende lettertypes en waar je bijvoorbeeld aan moet denken voor je begint met handletteren.

Wat ik goed bedacht vind, is dat als je verder gaat kijken er ook pagina’s inzitten waar ze de volgende tekst bij hebben gezet “Voor je begint aan deze enorme uitdaging is het verstandig om eerst je pols een beetje los te maken. Dat kun je het beste doen door flink te doodlen.” Deze pagina kom je een aantal keer tegen in het boek en natuurlijk moest ik ook mijn pols los hebben en heb dus ook gebruik gemaakt van deze pagina. ☺

Natuurlijk ben ik zelf ook gaan handletteren, ik heb als eerste gekozen voor de letter “V”. Aangezien ik nog niet zo ervaren ben met het handletteren vond ik dit nog geen makkelijke opdracht, maar ik vond hem wel erg leuk om te doen. Als je de opdracht klaar hebt kan je er ook mooi de datum boven schrijven zodat je altijd weet wanneer je de opdracht gemaakt hebt.

Daarna heb ik ervoor gekozen om een grote letter te maken. Wat ik erg fijn vind is dat je bij deze grote letters gebruik kan maken van het puntraster wat al voorgedrukt is. Dit zie je ook terug bij bullet journals en daar maak ik er ook altijd graag gebruik van. Over deze letter ben ik ook erg tevreden.

Voor mij persoonlijk is dit echt een grote toevoeging. Ik vind het vooral leuk omdat je op deze manier echt elke dag een andere letter kan oefenen. Ook staan er verschillende quotes, deze kun je oefenen met behulp van het puntraster, wat al voorgedrukt is.

Wil je starten met handlettering? Of wil je je handletterskills uitbreiden? Dan is dit boek echt ideaal!

“Elke dag een letter” is onder andere verkrijgbaar bij BBNC uitgevers & Bol.com.

Namens BBNC uitgevers mag ik één exemplaar van “Elke dag een letter” verloten. Wil je kans maken op dit leuke handletterboek? Doe dan snel mee!

One thought on “Elke dag een letter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge