Mascha Planner

Van Bertram + de Leeuw Uitgevers ontving ik de “Mascha planner”, om een recensie over te schrijven. Hier wil ik Bertram + de Leeuw Uitgevers hartelijk voor bedanken.

Informatie die te vinden is op internet over de Mascha planner: Een planner om je leven structuur te geven. Die je helemaal zelf kunt customizen door de bijgevoegde stickers. Met veel extra’s: notitieboekje, kaarten, maandstickers, labelstickers. Vul de vakjes in zoals je zelf wilt en pas hem volledig aan naar eigen smaak.
Bevat 60 weken.

Mascha: ‘Zonder planning ben ik een gigantische chaoot – ik hou dus al jaren dagelijks een planning bij. Geen enkele planner was precies hoe ik hem wilde, dus tekende ik vaak mijn eigen aanpassingen in agenda’s en notitieboekjes. Ik beplakte ze met stickers en had aparte vakjes voor to-do lists en andere dingen die ik die week belangrijk vond. Toen besloot ik mijn eigen ideale planner uit te brengen. Met vakjes die zelf in te vullen zijn en zonder vaste data er in. Precies zoals ik hem wil.’

Aangezien ik een redelijke chaoot kan zijn, was ik opzoek naar iets waar ik mijn planning in kon noteren om naast mijn bullet journal te gebruiken. Toen ik de Mascha planner tegenkwam op internet was ik erg benieuwd naar deze planner.

De cover is simpel en strak. De kleur van deze planner is lila, de naam staat er in het klein onderaan op en voorzien van allemaal gouden rondjes. De Mascha planner wordt door middel van een ringband bij elkaar gehouden.

Als ik de Mascha planner opensla zie ik als eerste aan de linkerkant een insteekflap, hierin zitten verschillende leuke dingen:

  • klein notitieboekje.
  • Stickervel met het alfabet in gouden letters.
  • Stickervel met rondjes, hartjes en sterretjes in goud.
  • Twee ansichtkaarten.

Aan de rechterkant kan je je eigen contact gegevens noteren, voor het geval je hem ooit ergens vergeet of kwijtraakt. Dit is natuurlijk niet te hopen maar het kan altijd gebeuren en op deze manier kan de eerlijke vinder altijd contact met je opnemen.

Als ik verder ga kijken kom ik de maandplanners tegen. Dit zijn er twaalf aangezien er ook twaalf maanden in een jaar zitten 😉

Ik heb hier de verjaardagen genoteerd, hierbij heb ik gebruik van een roze stift. Daarnaast heb ik ook mijn ziekenhuis bezoekjes in deze planner genoteerd aangezien dit ook vaker in het jaar voorkomt hierbij heb ik gebruik gemaakt van een rode stift. Op deze manier heb ik hier altijd een fijn overzicht van.

Na de maandplanners komen we de weekplanners tegen. Ze zijn eigenlijk helemaal leeg dus je kan hem zelf helemaal naar eigen wens zelf invullen. Zelfs om welke maand en week het gaat kan je zelf invullen, dit kan je met pen of stift doen, maar ook zitten er stickers achter in deze Mascha planner waar je dit mee kan doen. In de planner is plaats voor 60 weekplanningen. Naast je weekplanning heb je ook een ruimte voor je notities. Deze heb ik voor mezelf opgedeeld in een “to do” gedeelte en een “to buy” gedeelte. Zodat ik eraan denk wat ik deze week echt moet kopen en moet doen, maar wat ik niet vast ingepland heb staan. Maar hier kun je natuurlijk ook gewoon je gedachten of andere handige notities opschrijven. De bijgeleverde “to buy” en “to do” enz. stickers zijn precies passend voor de kolommen in de weekplanning. Dat vind ik zelf wel erg fijn. Ik kan daar nog al een pietje precies in zijn.

Heb je wat meer ruimte nodig om je noties op te schrijven? Dit kan in het aparte notitieboekje die voren in de insteekflap zit, maar ook in de planner zitten een aantal notitiepagina’s waar je net wat meer ruimte hebt dan op bijvoorbeeld de weekplanner.

Achterin deze planner staan ook verschillende stickers die je kan gebruiken. Persoonlijk heb ik nu één “to do” en één “to buy” sticker gebruikt in deze week. Ook zit er een vel stickers in die blanco zijn, dus kan je ook nog je eigen stickers maken, hoe leuk is dat ☺

Ik ben zeer positief verrast over de Mascha planner. Wat ik erg leuk vind is dat er ook zoveel stickers bij zitten. Normaal moet je je stickers altijd los kopen maar bij deze niet en dat vind ik echt een pluspunt. Wel was het wellicht makkelijk geweest als er pagina-wijzers (koordjes) in deze planner zaten, zodat je makkelijk ziet bij welke week je zit. Op een bepaald moment blijf je anders een tijdje bladeren. En hij zou helemaal top zijn als hij in meerdere kleuren verkrijgbaar zou zijn. Deze lila kleur vind ik wel mooi, maar persoonlijk zou ik, als man zijnde, bijvoorbeeld, een blauwe of groene mooier vinden, en dit past ook nog perfect bij de bijgevoegde stickers.

Ben je opzoek naar een planner? Dan kan ik je deze zeer zeker adviseren.

Deze planner is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com.

3 thoughts on “Mascha Planner

    1. Bij de Mascha planner valt het op zich wel mee aangezien je niks hoeft uit te tekenen enzovoort. Dat ik bij de bullet journal dan weer anders omdat je daar alles echt vanaf nul moet opbouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge