Paint by sticker – Vogels

Van BBNC uitgevers ontving ik het boek “Paint by stickers – Vogels” om uit te testen en een recensie over te schrijven. Hier wil ik BBNC uitgevers hartelijk voor bedanken.

Informatie die achter op dit boek te lezen is: Paint by Sticker® is de nieuwste activiteit voor volwassenen: een zinnenprikkelende bezigheid voor kleurders, tekenaars en krabbelaars van alle leeftijden. Paint by Sticker® Vogels viert alle kleuren van de regenboog die de vogelwereld rijk is: een bonte specht, de prachtige blauwe gaai, en stralende kolibries.

In Paint by Sticker® vind je 10 prachtige platen, teruggebracht tot geometrische vormpjes met daarin een nummer dat correspondeert met de juiste sticker achter in het boek. De originele foto’s zijn vertaald naar low-poly afbeeldingen: een grafische stijl die beelden terugbrengt tot eenvoudige vormen met een 3D-effect. Je vult het raster als het ware als een mozaïek. Een compleet nieuwe en onweerstaanbare activiteit voor zowel crafters als kunstenaars.

Kleuren op nummer heb ik altijd al erg leuk gevonden, dus toen ik zag dat er stickeren op nummer uit kwam was ik razend enthousiast en erg benieuwd naar deze nieuwe activiteit voor volwassenen. ☺

De cover vind ik erg vrolijk. Vooral met de lekkere felle kleuren waar gebruik van is gemaakt, dit komt mooi uit op de zwarte achtergrond. Je ziet ook duidelijk dat het om “op nummer” stickeren gaat.

Als ik het boek opensla, kom ik als eerste de inhoud tegen. Dat wil zeggen dat je een voorbeeld ziet van alle stickerplaten die te stickeren zijn.

Ik zal jullie eerst enkele voorbeelden laten zien van een aantal platen en de daarbij horende stickervellen zodat jullie ook een idee krijgen wat het inhoud 🙂

Natuurlijk ben ik zelf ook gaan stickeren. Als eerste heb ik de stickerplaat en de stickervellen van de Kaketoe uitgezocht en uitgescheurd, aangezien alle pagina’s uitscheurbaar zijn, zou je zeggen dat dit erg makkelijk gaat. Maar ik had er toch aardig wat moeite mee, dit kwam denk ik mede doordat het papier vrij dik is. De stickers laten erg fijn los van het stickervel, ik merk wel dat je niet te dikke vingers moet hebben om te stickeren, aangezien veel stickers toch redelijk klein zijn. Ik ben wel erg tevreden met het eindresultaat van deze plaat.

Hierna heb ik een plaat uitgezocht van de twee kolibries en de bloem. Hier ging het uitscheuren helaas ook weer wat moeilijker. Bij deze plaat waren sommige stickers nog wat kleiner dus heb ik gebruik gemaakt van een pincet, dit vond ik zelf ideaal en naar mijn mening bijna onmisbaar bij deze nieuwe hobby. Uiteindelijk ben ik weer heel tevreden met deze stickerplaat.

Ik moet zeggen dat ik blij verrast ben door “Paint by sticker”. Ik had persoonlijk niet verwacht dat ik het zo leuk zou vinden. Wat ik wel eerlijk moet toegeven is dat ik het nog redelijk duur vind voor de aantal stickerplaten wat je ervoor terug krijgt. Maar wil je bijvoorbeeld eens wat anders dan bijvoorbeeld kleuren voor volwassenen kan ik je deze leuke nieuwe rage adviseren.

“Paint by sticker – Vogels” is onder andere verkrijgbaar bij BBNC uitgevers & Bol.com.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge