Mijn bullet dagboek

Van Deltas uitgevers ontving ik “Mijn bullet dagboek” om uit te testen en een recensie over te schrijven. Hier wil ik Deltas uitgevers hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op internet over deze Mijn bullet dagboek: Een bullet dagboek of Bullet Journal® is een to-dolijst, agenda en dagboek in één. Het is een systeem om jezelf te organiseren dat je helemaal kunt aanpassen aan jouw persoonlijke behoeften. Vanaf nu kun je alles wat je moet doen en onthouden mooi bundelen in één notitieboek zodat je niets meer vergeet! 

Ken je hem nog van vroeger? Je dagboek, had jij er vroeger één? Ze zijn weer helemaal hip. Maar in de tegenwoordige tijd in combinatie met een Bullet journal. Hoe handig is dat ☺

De buitenkant van deze “Mijn bullet dagboek” ziet er strak en fris uit, het is een hardcover en als je hem niet gebruikt kan je de elastiek gebruiken zodat, als je er losse papieren in hebt, alles goed op zijn plek blijft zitten.

Als ik de “Mijn bullet dagboek” opensla kom ik al snel de “Bullet wat? Een handleiding” tegen. Dit is ideaal voor als je nog niet thuis bent in de Bullet journals. Enigste nadeel hieraan vind ik dat deze handleiding vrij kort en erg beknopt is. Deze had voor mij wat langer mogen zijn. Van de andere kant wil je meer voorbeelden enzo hebben, dan kan je natuurlijk altijd op internet kijken zoals bijvoorbeeld op Pinterest, hier zijn genoeg voorbeelden op te vinden. Hier verwijzen ze ook al naar in deze handleiding.

Als ik dan verder ga kijken in de “Mijn bullet dagboek” kom ik de index tegen, wat ik erg fijn vind is dat de index tegenover de rest van de Mijn bullet dagboek lijntjes bevat. Dit vind ik echt een plus punt. Dit schrijft toch net even wat lekkerder. De index bevat 113 lijntjes tegenover 240 pagina’s. Dit is ruim voldoende aangezien je vaak een weekplanning verdeelt over twee pagina’s, daarnaast vermeld ikzelf niet alles in de index, de weekplanningen noteer ik meestal niet in de index. Hiervoor gebruik ik één van de drie lintjes die aan de Mijn bullet dagboek zitten.

Natuurlijk wil ik ook graag mijn weekagenda bij gaan houden in de “Mijn bullet dagboek”. Deze wil ik gewoon per week uit gaan tekenen. Zoals jullie hieronder ziet, heb ik de dagen uitgetekend, daarnaast wil ik elke week mijn stappen noteren, ik heb een Fitbit en deze houdt precies mijn stappen bij. Als ik ze elke week noteer, zie ik aan het einde van de maand precies hoeveel ik gelopen heb en kan ik de weken vergelijken. Daarnaast heb ik nog een plekje gemaakt waar ik eventueel notities van de week kan noteren. Deze weekplanning kan dus elke week anders ingedeeld zijn, dit vind ik ideaal aan de “Mijn bullet dagboek”, dat je het gewoon elke week zelf kan indelen. Zoals ik al eerder schreef, schrijf ik de weekplanningen niet in de index. Ik gebruik hier één van de drie lintjes voor die aan de “Mijn bullet dagboek” vastzitten. Deze zijn daar ideaal voor. Wil je je “Mijn bullet dagboek” ook als dagboek gebruiken, dan kun je in je weekplanner eenvoudig ruimte inplannen voor je dagelijkse verhaaltje wat je normaal aan je dagboek zou toevertrouwen.

De bullet journals staan ook bekend om de talloze lijstjes wat je kan maken. Zo word je leven overzichtelijk (Zeggen ze!?). Ik ben zelf met mijn eerste lijstje begonnen, ik wil in dit lijstje gaan noteren welke boeken ik nog graag wil lezen. Voor elk boek heb ik een vakje getekend, zo kan ik, als ik het boek gelezen heb, er mooi een kruisje voor zetten. Dit is voor mij mijn eerste lijstje, maar je kan het zo gek niet bedenken of je kan er een lijstje van maken, denk dat bijvoorbeeld aan een boodschappenlijstje, je eigen bucketlist, of kleding die je nog absoluut nog wilt hebben.

Achter in de “Mijn bullet journal” zit de legenda, deze kan je zelf ook naar hartenwensen invullen en dan ook gebruiken. Dit wil ikzelf ook nog gaan doen. Wat ik als afsluiter ook echt een groot pluspunt vind is dat alle pagina’s genummerd zijn. Dit heb ik in het verleden ook wel eens anders gezien in de bullet journal wereld.

Ben je opzoek naar een Bullet journal, denk dan ook eens aan deze “Mijn bullet dagboek”. Deze zijn mooi, handzaam en goed afgewerkt.

Gegevens van Mijn bullet dagboek:
Titel: Mijn bullet dagboek
Uitgever: Deltas uitgevers
Aantal pagina’s: 240
EAN code:9789044749281
Prijs: € 14,99

Deze “Mijn bullet dagboek” is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge