Alu-Dibond van Saal-digital

Ik zag op Instagram een oproep voorbij komen van Saal-digital, dat ze opzoek waren naar mensen die fotografie als hobby hadden. Het toeval wil dat ik deze hobby heb, vroeger wel meer als tegenwoordig, maar toch. Na een aantal dagen kreeg ik een mail dat ik was geselecteerd en dat ik een wanddecoratie mocht ontwerpen. Hier wil ik Saal-digital hartelijk voor bedanken.

Saal digital is een bedrijf, gevestigd in Duitsland, wat verschillende fotoproducten levert, van fotoboeken tot wanddecoraties. En bij deze wanddecoraties heb je ook nog keuze uit verschillende soorten. Ze hebben ook een Nederlandstalige website, wat natuurlijk erg fijn is, dat je gewoon in je eigen taal je bestelling kunt doen.

Ik ben eerst een foto uit gaan zoeken, welke ik graag wilde gebruiken op mijn wanddecoratie. Daar was ik snel over uit, aangezien ik deze foto altijd al graag aan de wand wilde hebben. Dit is een foto die ik in 2014 hier in Kerkrade heb geschoten tijdens een ochtendwandeling.

Nadat ik mijn foto uitgekozen had, ben ik de software gaan downloaden, deze is vrij makkelijk te vinden op de website van Saal-digital. Het installeren ging zonder problemen en stond al snel geïnstalleerd en wel op mijn computer. Als ik het programma heb opgestart heb ik natuurlijk wanddecoraties aangeklikt. Daarna zie je verschillende opties zoals bijvoorbeeld Alu-Dibond, harschuimplaat, acrylglas, galleryprint, foto op canvas of baklijst.

Als je nog twijfelt welk materiaal je graag wilt hebben, kan je bij Saal-digital voor 15 euro een proefpakket bestellen, dan kan je alle materialen zien en voelen. Ook krijg je dan een tegoed bon ter waarde van die 15 euro die je dan kunt besteden bij Saal Digital. Dus eigenlijk kost het proefpakket je niks 😉

Ik heb gekozen voor Alu-Dibond, dit leek mij wel erg mooi en eens wat anders dan de standaard canvas. Eerst stel je dan de afmeting wat je wilt hebben in, ik heb gekozen voor 30 x 50 cm. Daarnaast kan je ook nog kiezen welk ophangsysteem je graag wilt, hierbij het ik gekozen voor een aluminium profiel aangezien deze goed stevig zijn en ik eigenlijk geen idee had hoe zwaar dat Alu-Dibond was. Ook kan je nog kiezen of je een staande of een liggende foto gebruikt, bij mij was dat in dit geval een liggende foto. Wat ik persoonlijk echt een pluspunt vind, is dat je onderaan rechts meteen de prijs ziet.

Daarna kan je op “ontwerpen” klikken en kom je in het volgend scherm terecht. Hier kun je de foto invoegen die je graag als wanddecoratie wilt hebben. Aan de rechter kant kan je naar de plek op je computer gaan waar je afbeelding staat en die kan je dan naar het grote vlak slepen. Hier kan je ook nog met achtergronden gaan werken als je bijvoorbeeld een collage wilt maken, maar dit was in mijn ontwerp overbodig. Daarna kan je je product toevoegen aan je winkelwagentje en betalen.

Als je betaald hebt, krijg je al snel een email met de verwachte leverdatum. Wat ik niet verwacht had, was dat mijn product al veel sneller geleverd werd. Dit vond ik erg fijn en een super service.

Toen ik mijn Alu-Dibond thuis kreeg was ik heel erg benieuwd en heb het meteen uitgepakt en opgehangen en ik ben er heel erg bij mee ☺

Ook over het ophangsysteem ben ik erg tevreden, het is erg sterk, dit had ik persoonlijk niet verwacht. Door dit ophangsysteem krijgt je foto een soort zwevende look, aangezien de alu-dibond ongeveer 1 cm van de wand afhangt. Dit ophangsysteem is van de voorkant niet zichtbaar, wat ik persoonlijk ook een pluspunt vind.

Ben jij op zoek naar een wanddecoratie of ander fotoproduct? Neem dan zeker ook eens een kijkje op Saal-digital.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge