Isa Maron – Galgenveld

Informatie die te lezen is op de achterflap: Meedogenloos. Meedogenloos.
Zijn nieuwe mantra. Het woord bevalt hem. Meedogenloos. Te lang is hij die lieve jongen geweest. Zijn moeder zei het vroeger zo godvergeten vaak dat hij dacht dat het wel waar moest zijn. `Het is zo’n lieve jongen. Niet meer. Nooit meer.

Op een mistige zondagochtend, op het stilste uur van de beginnende dag, koerst de veerpont van Amsterdam CS naar Noord recht op een lijk af. Aan een van de hoge lantaarnpalen aan de kade bungelt het lichaam van een man, zijn gezicht gruwelijk vertrokken, zijn broek op zijn enkels. Kyra die een obsessie voor crime heeft springt meteen op haar scooter, scheurt langs het Noordhollands Kanaal en komt tegelijk met de politie aan bij het IJ. Hevig geïnteresseerd in de live moord, wat er op een PD allemaal gebeurt, hoe de politie zich gedraagt en wat de eerste stappen in het onderzoek zijn, laat Kyra zich niet zomaar wegsturen. Ze krijgt woorden met Maud Mertens, de verantwoordelijke rechercheur. Op dat moment draait de wind het lichaam een beetje, en stelt Kyra verbaasd vast dat ze de man kent. Het is Marc Gaullier, de populaire docent kunst van haar school.

De cover laat een reddingsboei zien op de Noordzee, dit vind ik bij deze serie passen aangezien de serie “De Noordzeemoorden” heet, echter vind ik de cover niet bij het boek zelf passen. Hier had ik liever gezien dat de schrijfster voor bijvoorbeeld een Galgenveld had gekozen. De cover spreekt me ook niet echt aan, maar nadat ik de achterflap had gelezen, was ik toch nieuwsgierig genoeg om dit boek te gaan lezen.

Op een grauwe zondagochtend, als Jarno Slagter richting huis loopt, na een avondje stappen, ziet hij tot zijn grote schrik een man met zijn broek op zijn enkels aan een lantaarnpaal hangen. Hij belt snel zijn zusje Kyra. Kyra die is helemaal gek van Crime en springt snel op haar scooter en scheurt naar de plaats delict. Ze arriveert op hetzelfde moment als de politie aan het IJ. Omdat ze nu “live” op een plaats delict is, is Kyra vastbesloten om zich niet te laten wegsturen. Ze wil alles zien, hoe de politie onderzoek doet, wat de eerste stappen zijn die ze ondernemen en hoe zoeken ze sporen. Al snel krijgt Kyra woorden met Maud Mertens. Maud is de verantwoordelijke rechercheur en is niet zo blij dat Kyra op de plaats delict is. Op dat moment draait het lichaam zich door de wind en schrikt Kyra zich een hoedje, het slachtoffer kent ze, het is Marc Gaullier, haar docent kunst.

Dit was voor mij de eerste kennismaking met de schrijfstijl van Isa Maron. Ik ben blij verrast, de schrijfstijl is snel en ze gebruikt niet al te moeilijke woorden. De karakters zijn stuk voor stuk fijn uitgewerkt en de hoofdkarakters zijn nog eens extra diep uitgewerkt. Ik moet wel toegeven dat ik iets langer dan normaal over dit boek gedaan heb, maar dat komt mede doordat ik twee dagen plat gelegen heb met een flinke verkoudheid. Maar desondanks werd ik wel echt in het boek gezogen en wilde ik ook echt (op de momenten dat het ging) verder blijven lezen. Ik denk dat dit laatste komt doordat Isa Maron erg realistisch schrijft en dit vind ik erg fijn en aangenaam.

Ik geef dit boek 4,5 van de 5 sterren.

Gegevens van dit boek:
Titel: Galgenveld
Serie: De Noordzeemoorden (1)
Auteur: Isa Maron
Uitgever: Uitgeverij Mistral
Aantal pagina’s Paperback: 320
Aantal pagina’s E-book: 379
ISBN Paperback: 9789048822652
ISBN E-book: 9789048822669
Prijs Paperback: € 10,00
Prijs E-book: € 4,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge