Marloes Vrijdag – Het beest

Van Uitgeverij aquaZZ ontving ik het boek “Het beest”, geschreven door Marloes Vrijdag om er een recensie over te schrijven. Hier wil ik Uitgeverij aquaZZ hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van het boek: “In het bos wonen wilde dieren.”

Rechercheur Joop Bastiaanse wil opnieuw onderzoek naar de moord op T. Rots omdat hij denkt dat de veroordeelde onschuldig is. Zijn collega Marjoleine Pietersen vindt dat echter wat ver gezocht. Bovendien heeft zij wel andere zaken aan haar hoofd. Haar aanstaande huwelijk met Sebas, bijvoorbeeld. Is hij wel de ware? Waarom houdt hij zijn verleden verborgen?
Na een onenightstand met haar collega Joop maken verwarde gevoelens en de gevolgen van deze misstap alles nog gecompliceerder. Is trouwen met Sebas wel de juiste keuze?
Joop stelt zich terughoudend op, maar in zijn hart weet hij het wel: hij wil haar!
Als er dan ook nog een zelfmoord plaatsvindt, waarvan ze denkt dat ze deze misschien wel had kunnen voorkomen en er een moordenaar vervroegd vrijkomt die haar nog een lesje wil leren, is het complete chaos in haar hoofd en in haar leven. Het verleden lijkt haar in te halen en ze komt oog in oog te staan met Het Beest

Nadat ik de informatie van de achterflap had gelezen was mijn interesse gewekt voor dit boek, aangezien ik thrillers met Nederlandse rechercheurs altijd erg leuk en spannend vind om te lezen.

Omdat Rechercheur Joop Bastiaanse denkt dat de veroordeelde voor de moord op T.Rots onschuldig is, wil hij opnieuw onderzoek naar deze moord. Zijn collega Marjoleine Pietersen vindt dat overbodig. Zij is ook met heel andere dingen bezig. Ze staat op het punt om te gaan trouwen met Sebas, maar twijfelt of hij wel de ware is. En wat is in zijn verleden gebeurd, waarom houdt hij dit verborgen? Als ze dan ook nog een onenightstand heeft met haar collega Joop heeft ze nog meer verwarde gevoelens. Terwijl Joop weet wat hij wil. Hij wil haar, maar stelt zich terughoudend op.

Op het moment dat er een zelfmoord plaatsvindt, denkt Marjoleine dat ze deze wellicht had kunnen voorkomen. Er komt ook nog een moordenaar vrij die nog een appeltje met haar te schillen heeft. Dit zorgt dat het leven van Marjoleine op de kop staat. Haalt haar verleden haar in? En weet het Beest haar te vinden?

Toen ik begon te lezen merkte ik dat het verhaal heel erg over de gevoelens van Marjoleine ging, over haar relatie met haar aanstaande man Sebas. Aangezien Marjoleine ook een slippertje gehad had met haar collega Joop voelde ze zich ook aangetrokken tot hem. Als klap op de vuurpijl blijkt ze zwanger te zijn. Maar van wie? Ze besluit naar het echocentrum te gaan om te kijken wie de vader van de baby is… Ook is erg veel seks en verleiding aanwezig vind ik. Dit komt bij mij meer over als een New-adult dan als een thriller, gelukkig na ongeveer honderd pagina’s kwam er toch meer spanning in het verhaal en voelde het boek ook als een thriller.

Ook ben ik op verschillende zinnen gestuit die naar mijn mening niet helemaal kloppen, zoals bijvoorbeeld “Ik duwde hem van me af en opende de deur van het portier”, naar mijn mening open je dan “de deur” of “het portier”, maar niet “de deur van het portier”. Dit vind ik persoonlijk erg jammer. Ik merk bij mezelf, en ook merk ik dit vaker bij anderen, dat een boek hierdoor minder goed beoordeelt wordt, terwijl dit wellicht voorkomen had kunnen worden.

Dit boek krijgt van mij 2 van de 5 sterren.

Gegevens van dit boek:
Titel: Het beest
Auteur: Marloes Vrijdag
Uitgever: Uitgeverij aquaZZ
Aantal pagina’s paperback: 206
ISBN paperback: 9789078459620
Prijs paperback: € 15,95

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge