Ann van Loock – Bloed kruipt

Van Uitgeverij Lannoo ontving ik het boek “Bloed kruipt”, geschreven door Ann van Loock om er een recensie over te schrijven. Hier wil ik Uitgeverij Lannoo hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap: Na haar burn-out, ontslag en relatiebreuk staat Hannah Maes voor een nieuw begin. Tot haar verbazing krijgt ze snel de kans om bij Europol te gaan werken. Hannah stort zich in het avontuur en trekt naar Londen, waar een nieuwe zaak en misschien ook wel een nieuwe liefde wachten.Maar de moord op een luxe-callgirl in het Mandarin Oriental blijkt slechts het topje van de ijsberg en beetje bij beetje komt ze erachter waarom Europol koste wat het kost háár wilde aannemen.Wat doet Hannah als ze moet kiezen tussen gerechtigheid en haar eigen familie? 

Eindelijk weer een nieuw deel van de Hannah Maes serie en wat ben ik hier blij mee, wat me wel direct opvalt is dat dit deel geschreven is door Ann van Loock en niet door Tille Vincent die deel 1 uit deze serie geschreven heeft.

De cover laat een deel van een gezicht zien, vooral het oog is te zien en direct naast dat oog zit een flinke wond. Ik vind deze cover wel heel cool en je ziet direct dat dit boek een thriller is.

In “Bloed kruipt” volgen we Hannah Maes die na een burn-out, haar ontslag en haar relatiebreuk met Koen haar leven weer probeert op te pakken. Als ze binnen de kortste keren de kans krijgt om bij Europol te gaan werken pakt ze deze kans met beiden handen aan. Voor haar eerste opdracht moet ze naar Londen, waar een luxe-callgirl vermoord is in het Mandarin Oriental hotel. Dit blijkt echter pas het begin… Wie heeft deze moord gepleegd? En wat is het motief van deze moord?

Toen ik in het boek begon had ik best enige tijd nodig om in het verhaal te komen, dit komt denk ik mede doordat ik gewend ben dat de boeken met Hannah Maes zich in België afspelen. Dat dit verhaal zich in Londen afspeelt was dus wel echt even wennen. De schrijfstijl die Ann van Loock hanteert is eigenlijk gelijk aan die van Tille Vincent. Als er Tille Vincent op de cover had gestaan had ik dit ook geloofd. Wat ik ook erg leuk vind is dat er ook weer verschillende oude personages terug komen. Dit boek is als stand-alone te lezen. Maar ik denk dat je dan wel de link met bepaalde personages mist. Ik raad  je in ieder geval aan om deel 1 eerst te lezen. Het beste is om de gehele code 37 reeks te lezen, want daar is deze serie een vervolg op. Ik kijk alweer erg uit naar het volgend deel van de Hannah Maes reeks ☺.

Gegevens van dit boek:
Titel: Bloed kruipt
Auteur: Ann van Loock
Uitgever: Uitgeverij Lannoo
Aantal pagina’s paperback: 320
ISBN Paperback: 9789401443296
Prijs Paperback: € 19,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge