Geraldine Kemper – Reisjournal

Van uitgeverij Unieboek het Spectrum ontving ik deze Reisjournal om er een recensie over te schrijven. Hier wil ik uitgeverij Unieboek het Spectrum hartelijk voor bedanken.

Informatie die op internet te lezen is over deze reisjournal: Of je nu gaat backpacken of op reis gaat met vrienden, neem Geraldine Kemper mee! Met het reisdagboek van Geraldine houd je bij wie je ontmoette, wie je zoende, wat je at en wat je vergat. Gelardeerd met Geraldine’s eigen reisfoto’s heb je altijd een reismaatje mee. In het reisdagboek vertelt Geraldine ook over haar avonturen en geeft ze travelhacks, inpaktips en opdrachten voor onderweg. Geraldine helpt je om je ervaringen voor altijd te bewaren. Je neemt het in perfecte staat mee maar brengt het volgeschreven, met zand tussen de pagina’s, hier en daar een scheur en wat zweet mee terug. 

Wie kent globetrotter Geraldine Kemper niet, ze heeft nu een reisjournal/dagboek gemaakt en je moet het zien als een reisbuddy. Dus ga je deze zomer op vakantie? Zorg dan dat die reisjournal in je koffer of backpack zit.

De cover ziet er fris uit, er is water op te zien met op de achtergrond een stuk land. Daarnaast staan er verschillende paspoortstempels op. De kleur van de cover is turquoise. Dit alles geeft mij ook een vakantie gevoel. Ik word er in ieder geval blij van.

De reisjournal wordt bij elkaar gehouden door een elastieken band, dit is ook erg fijn als je bijvoorbeeld een bonnetje of een foto wilt bewaren bij je reisjournal.Op de zijkant is ook een stukje waar je je bestemming kan schrijven, dat is wel zo leuk als je deze reisjournal in je boekenkast hebt staan.

Als ik de reisjournal open klap, kom ik als eerste de enige echte Geraldine emoji-stickers tegen. En ik moet zeggen “Wat een charmante bekken kan die Geraldine trekken” :). Ik vind ze erg leuk, en ze zijn bedoeld om in je reisjournal aan te geven hoe je je voelt en hoe bijvoorbeeld je dag was.

Wat ik zelf altijd fijn vind als ik op vakantie ga, is om wat tips over de veiligheid te krijgen waar ik op moet letten, een aantal van die tips heeft Geraldine voor je opgeschreven zoals bijvoorbeeld:

  • Drink cola op plekken waar de kans op buikloop aanwezig is, het doodt bacteriën.
  • Dames: stop je geld in een tampondoosje. Dat wordt minder vaak gestolen.
  • Zet voor dat je het land in gaat je bankpas op “buiten Europa”.
  • Neem je creditkaart altijd mee. Soms kom je in landen waar je pinpas niet werkt.
  • Laat achterblijvers weten waar je naartoe gaat en wanneer je van plan bent terug te komen als je een tochtje of uitstapje maakt.

Op de pagina ernaast is er plaats om je eigen reis veilig tips op te schrijven. Je zult er zelf ook nog wel een aantal weten 😉

Ook staan er verschillende creatieve opdrachten in, die je op vakantie kunt uitvoeren zoals bijvoorbeeld:

  • Vouw een origami en geef het weg.
  • Laat een tekening maken door vrienden die je hebt ontmoet, met iets kenmerkends van waar ze vandaan komen.
  • Plak het etiket van het nationaal biertje.
  • Plak het etiket van een kauwgommetje.
  • Plak het etiket van een snoepje van daar.

Natuurlijk is er ook genoeg plek om je eigen ervaringen van je vakantie op te schrijven, het is niet voor niks ook een reisdagboek :).

Als ik op vakantie zou gaan, zou ik deze reisjournal een echte toevoeging vinden aan mijn vakantie. De tips en tricks vind ik erg leuk wat je krijgt, net zoals de verscheidenheid aan opdrachten en dingen om te doen en uit te zoeken op je vakantiebestemming. Je kan het zo gek niet bedenken of het staat hierin. De Geraldine emoji-stickers vind ik ook een leuke toevoeging aan deze reisjournal, zoals ik al eerder zei, krijg ik er echt een lach van op mijn gezicht.

Of je nu met je partner, vriendengroep of alleen op vakantie gaat, met deze reisjournal verveel je je nooit!

Gegevens van dit boek:
Titel: Reisjournal
Auteur: Geraldine Kemper
Uitgever: Uitgeverij Unieboek het Spectrum
Aantal pagina’s paperback: 200
ISBN paperback: 9789000358113
Prijs paperback: € 14,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge