Teresa Toten – Pas op: breekbaar

Van Gottmer uitgevers ontving ik het boek Pas op: Breekbaar geschreven door Teresa Toten om er een recensie over te schrijven. Hier wil ik Gottmer uitgevers hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap: Een razend spannende psychologische YA-thriller. Volgens Publishers Weekly: ‘Een mix van de gemaakte wereld van Gossip Girl en de psychisch gemankeerde werkelijkheid in Gone Girl.’ Geheimen, leugens, verraad én vriendschap brengen het verhaal naar een intrigerend slot. Een spannend kat-en-muisspel Kate O’Brien is slim. Mooi. Ambitieus. En een leugenaar. Dat moet ook wel als je uit een achterstandsmilieu komt en iets wilt bereiken in het leven, houdt ze zichzelf voor. Als beursstudent aan een prestigieuze privéschool in New York is ze bijna bij haar einddoel: Yale. Om haar kansen te vergroten, richt ze haar pijlen op Olivia Sumner, de it-girl van de school. Haar tactiek werkt en de universiteitspoorten staan op een kier. Kate had alleen geen rekening gehouden met Mark Redkin, het aantrekkelijke maar doortrapte nieuwe bestuurslid van de school. Er ontspint zich een razend spannend kat-en-muisspel tussen Kate, Olivia en Mark, waarbij hun duistere verleden en verborgen agenda de spelregels bepalen. 

Het verhaal op de achterflap sprak me heel erg aan, dus toen ik het boek binnen kreeg moest ik gewoon meteen beginnen met lezen.

De cover valt op door de feloranje letters Pas op breekbaar en de naam van de auteur die bovenaan op de cover staan. In zwart wit staat er een meisje in een wit kanten truitje op die je van de achterkant ziet en met haar haren bezig is. Dit spreekt mij persoonlijk niet heel erg aan. Ik denk door de feloranje letters zou het boek wel mijn aandacht getrokken hebben. De achterkant van het boek is helemaal in feloranje en staat de tekst in zwarte letters gedrukt en bovenaan staat in witte letters “Dit is ons geheimpje”.

Kate O’Brien zit met een studiebeurs op Waverly. Waverly is een privéschool in New York. Na deze privéschool wil ze graag naar Yale, want ze heeft haar moeder beloofd dat ze voor de hoofdprijs gaat en dat is Yale voor haar. Maar voor Yale worden maar heel weinig studenten toegelaten en ze is bang dat ze niet toegelaten wordt. Ze sluit vriendschap met Olivia Sumner. Zij is de ideale kruiwagen. Ze komt uit een invloedrijke familie en is schatrijk. En Kate is de nieuwe beste vriendin die Olivia zo hard nodig heeft. Echter ze hebben beiden geheimen die de schooldirectrice ook weet, maar niet verder zou vertellen. Echter hoe kan het nieuwe bestuurslid Mark Redskin hier dan vanaf weten en het tegen hen gebruiken? Wie wint  dit kat en muisspelletje?

Ieder hoofdstuk wordt verteld vanuit Kate of Olivia, de hoofdstukken hebben dus ook altijd de naam van een van de twee. Ook hebben de hoofdstukken steeds een datum, zodat je weet in wat voor tijdsperk zich alles afspeelt. Ik had in het begin erg veel moeite om in het verhaal te komen. In het begin had ik het gevoel alsof ik een boek las waarbij Kate een beetje de vreemde eend in de bijt was, bij de zogenaamde perfecte leventjes, ondanks alle pillen die ze gebruiken, van de privéschool leerlingen. Kate wordt neer gezet als een leugenachtige manipulerend persoon. Die liegt om haar doel te bereiken. Maar ondanks alles had ik toch wel sympathie voor Kate. Het einde van het boek vond ik daarentegen wel spannend en totaal anders dan ik verwacht had. Dit maakte dat ik toch blij was dat ik het boek tot het einde uitgelezen heb. En zo vielen bepaalde puzzelstukjes ook op zijn plek en werden dingen opeens heel logisch.

Dit boek krijgt van mij 3 van de 5 sterren.

Gegevens van dit boek:
Titel: Pas op: breekbaar
Auteur:  Teresa Toten
Uitgever: Gottmer uitgevers
Aantal pagina’s hardcover: 352
Aantal pagina’s E-book: 287
ISBN hardcover: 9789025766306
ISBN E-book: 9789025766313
Prijs paperback: € 15,99
Prijs E-book: € 8,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge