Don Schothorst & Renee Kelder – De Don

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Het verhaal van reclameman Don Schothorst en zijn verslaving aan drank, coke en seks is van een on-Nederlands kaliber

Het leven lijkt Don Schothorst toe te lachen. Op zijn negentiende start hij een carrière in de reclamewereld van de jaren zestig en hij blijkt een toptalent: op zijn 28ste is hij miljonair en een internationaal begrip in de reclamebusiness. Hij bedenkt beroemde slogans als: ‘Melk. De Witte Motor’ en ‘Het Zwitserleven-gevoel’. Maar naast zijn succesvolle carrière en ogenschijnlijk gelukkige gezinsleven houdt hij er een dubbelleven op na. In dat andere leven ontbijt hij met wodka en geeft hij miljoenen uit in bordelen, waar hij bevriend raakt met onder anderen Klaas Bruinsma en de Hells Angels. Op zijn 37ste snuift hij zijn eerste lijn cocaïne. Het gevolg is een jarenlange verslaving, met zijn privéchauffeur als dealer. Dan volgt het onafwendbare moment: hij gaat failliet en raakt alles en iedereen kwijt.

Tweeënhalf jaar volgt Schothorst een behandeling in een Londense ontwenningskliniek om zich vervolgens – na verschillende terugvallen – terug te trekken in het klooster. Daar richt hij Solutions op, de eerste particuliere ontwenningskliniek van Nederland. Maar dan slaat het noodlot wederom toe…

Op de cover zien we Don Schothorst zitten in een Chesterfield-stoel. De cover is zwart/wit en het woord “Don” staat er in het rood op. Ik vind het een stoere en mooie cover, hij spreekt me erg aan.

Wie kent de slogan ‘Melk. De Witte Motor’ of “Het Zwitserleven gevoel” niet? Ze zijn bedacht door Don Schothorst. Hij heeft een succesvolle loopbaan gehad in de reclamewereld, maar is alles verloren door zijn verslaving an drank, coke en vrouwen.

Don begint zijn carrière op 19 jarige leeftijd in de reclame wereld. Hij is een echt top talent. Maar deze wereld heeft ook een keerzijde… Don heeft steeds meer drank en coke nodig om te overleven in deze wereld. Daarnaast heeft Don een voorliefde voor Harde seks, hij wil geslagen en vernederd worden door vrouwen. Hierdoor ontwikkeld Don een dubbelleven.

Wat een leven en wat een carrière heeft Don Schothorst gehad. We krijgen een echt inkijkje in zijn turbulente leven, zijn hoogte punten maar ook zeer zeker zijn diepte punten komen aan bod in dit boek. Het boek leest erg makkelijk en vlot, het heeft geen echte hoofdstukken, maar als er een nieuw gedeelte begint word dit aangegeven door middel van een tekentje. Doordat dit fijne korte stukken tekst zijn was ik erg geneigd om door te blijven lezen. Wat ik ook zeer zeker een pluspunt vond zijn de foto’s midden in het boek.

Dit boek krijgt 4 van de 5 sterren van mij.

Gegevens van dit boek:
Titel: De Don
Auteur: Renee Kelder & Don Schothorst
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina’s paperback: 208
Aantal pagina’s E-book: 152
ISBN paperback: 9789022580110
ISBN E-book: 9789402308655
Prijs paperback: € 19,99
Prijs E-book: € 4,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge