Een zin per dag

Informatie die te lezen is op internet: Een zin per dag is een mindful invuldagboek waar je een jaar lang alledaagse gebeurtenissen opschrijft die jou gelukkig maken.

Het zijn vaak de kleine dingen die het leven vormen; een inspirerend gesprek, een quote of songtekst, een compliment of een mooie gedachte. Door deze herinneringen op te schrijven word je je bewust van wat jij echt belangrijk vindt!

Een zin per dag is makkelijk mee te nemen en het is makkelijk in te vullen; vaak zijn vijf minuten al genoeg. Daarnaast bevat de achterkant van het afneembare omslag een wereldkaart waarop je kunt bijhouden waar je bent geweest.

Nadat ik de trailer van dit leuke boek had gezien was mijn interesse gewekt, aangezien ik wel wat heb met zinnen en lijstjes ☺

Wie kent het niet, de welbekende dagboeken. Vroeger op school hadden veel mensen zo’n boekje waar ze dan in deden schrijven hoe hun dag geweest was, wat ze gedaan hadden en wat erg leuk was of net niet leuk.

Vaak zijn dat maar hele kleine dingetjes wat je dag leuk maken. Voor deze zinnetjes is dit boek ideaal. Ga er maar eens even elke dag ervoor zitten en stel jezelf de vraag “Het meest betekenisvolle wat er vandaag gebeurd is…”. Het klinkt makkelijk, maar daar kan je je vies in vergissen. Dit boek is ideaal om erbij te pakken als je even niks te doen hebt, als je in de trein zit, op het terras zit, of gewoon even vijf minuten tijd over hebt.

Bovenstaande vraag staat er best veel in, maar er staan ook natuurlijk nog andere vragen in zoals je hieronder op de foto’s kan zien. Denk dan bijvoorbeeld aan de volgende vragen:

  • Waar ik vandaag het meest naar uitkeek.
  • Waar ik deze maand het meest naar uitkeek.
  • Mijn laatste gesprek, boek of moment dat inspireerde – Teken het of plak het in.
  • Het interessantste gesprek dat ik onlangs had.
  • Wat er nu in mijn boekenkast staat – Tekening van mijn boekenkast.

Ik vind het een erg leuk boek om dagelijks erbij te pakken. Wel vind ik persoonlijk dat de vragen wat afwisselender hadden mogen zijn.

Hou je van zinnen schrijven, dagboeken en terug kijken? Dan mag dit boek echt niet ontbreken in je kast.

Gegevens van dit boek:
Titel: Een zin per dag
Onderschrift: Een zinvol dagboek
Uitgever: Unieboek Spectrum
Aantal pagina’s: 240
Afmetingen: 22 x 166 x 112 mm
ISBN: 9789000350988
Prijs: € 10,00

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge