Mijn bullet journal – Formaat: Staand

Van BBNC Uitgevers ontving ik een exemplaar van “Mijn bullet journal”, om er een recensie over te schrijven. Hier wil ik BBNC Uitgevers hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op internet: In onze ‘Mijn Bullet Journals’ vind je de eerste aanzet, ideeën en tips om meteen aan de slag te kunnen met je journal. Je vindt er duidelijke uitleg bij de start, voorbeelden van de legenda, maandelijkse en dagelijkse logs en ideeën voor lijstjes en versieringen. Ook vind je er talloze pagina-ideeën en lay-outs waaruit je dingen kiest die bij je passen:

– goede voornemens
– maanddoelen
– voortgang-trackers
– gewoonten bijhouden
– boeken die je wilt lezen
– films die je wilt zien
– vrienden met wie je wilt afspreken
– dingen die je blij maken
– plaatsen waar je naartoe wilt
– favoriete quotes
– deadlines
– werk of schoolrooster
– tv-series die je volgt
– favoriete lettertypen
– aantal facebookvrienden
– verjaardagen
– inpaklijsten
– cadeau-ideeen
– illustraties
– cijferlijst
– maaltijdplanner
– bucketlist
– huishoudschema
– vijfjarenplan
– outfitplanner

Ik ben zelf erg van de lijstjes, aangezien ik borderline heb, is het soms een chaos in mijn hoofd en met lijstjes maken word het allemaal net een stukje rustiger in mijn hoofd. Dus toen ik deze Mijn bullet journal voorbij zag komen, was ik hier erg benieuwd naar.

In eerste instantie ziet de cover er erg strak uit, mooi met dat zwarte en bruine ruitmotief dacht ik toen ik de verschillende covers online zag. Maar toen ik hem thuis ontving, zag ik dat de bruine ruitjes een soort losse omslag was. Dat vind ik wel erg jammer aangezien op de omslag ook staat dat dit de Mijn bullet journal is. Daarnaast kan je aan de binnenkant van de losse omslag je keys noteren, dit kan je natuurlijk uitknippen en in je bullet journal plakken. Zonder de losse omslag vind ik de Mijn bullet journal erg saai als ik eerlijk ben aangezien hij dan helemaal met zwarte ruitjes is. Echter de omslag er omheen laten zitten, vind ik ook niet prettig, omdat deze regelmatig los schiet, dit brengt natuurlijk ook irritatie.

Als ik de Mijn bullet journal open sla, kom ik als eerste een los boekje tegen die de Mijn bullet journal Crash course heet. In de Crash course kan je precies lezen wat een Bullet Journal is, wat bijvoorbeeld de voordelen zijn, wat je ervoor nodig hebt een een hele rits aan ideeën en voorbeelden. Erg leuk om eens doorheen te bladeren.

Als ik verder blader in de Mijn bullet journal kom ik in eerste instantie verschillende voorgedrukte dingen tegen zoals bijvoorbeeld een pagina waar je een mooie quote kan schrijven en/of tekenen, een index pagina, jaarkalender en modulepagina.

Aangezien ik pas begonnen ben deze bullet journal echt in te vullen en te gebruiken, ben ik begonnen met de paginanummers op elke pagina te zetten, dit hadden ze voor mijn gevoel best al voor mogen drukken. Daarna heb ik de index pagina erbij gepakt en ben die ook gaan invullen.

De hokjes in de voorgedrukte jaarkalender vond ik erg klein, daarom heb ik op pagina 7 en 8 een eigen jaarkalender uitgetekend. Doordat een bullet journal puntjes heeft en geen lijntjes kan je dit heel makkelijk uittekenen. Op de jaarkalender heb ik alle verjaardagen genoteerd.

Op de volgende twee pagina’s heb ik de eerste weekplanning gemaakt. Aangezien ik veel thuis ben heb ik niet zo’n drukke agenda als de meeste mensen, maar ik wil jullie toch een kijkje geven in mijn week ☺. Daarnaast heb ik een lijstje gemaakt wat ik deze week voor ideeën heb voor de website en een lijstje wat ik die week echt moet doen. Aangezien ik ook een Fitbit heb, heb ik ook mijn stappen in de Mijn bullet journal genoteerd.

Ik merk wel dat ik er echt aan moet wennen en consequent alles hierin moet noteren en dat wil ik nog wel eens vergeten, maar over een tijdje hoop ik het in me ritme te hebben ☺

Ik wil Mijn bullet journal sowieso nog gaan uitbreiden met bijvoorbeeld de lijstjes met welke boeken ik nog wil lezen en bijvoorbeeld een lijstje met de bezoekjes aan het ziekenhuis. Je kan het zo gek niet bedenken en het hierin noteren.

De bullet journal bevat 3 touwtjes die je bij je belangrijkste pagina’s kunt leggen. Ik heb ze nu bij de huidige week en de jaarplanner liggen. Hierdoor hoef je deze niet steeds terug te zoeken in de index.

Wat ik ook erg leuk vind en wat ik zeker nog wil gaan doen is Mijn bullet journal nog versieren, hiervoor ben ik al langs de plaatselijke Action geweest. Zodat hij nog fleuriger word.

De Mijn Bullet journal is verkrijgbaar in 4 verschillende versies.

Deze Mijn Bullet journal is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge