Inge Verbruggen – Doodverklaard

Van Uitgeverij Kramat ontving ik het boek “Doodverklaard”, geschreven door Inge Verbruggen, om er een recensie over te schrijven. Hier wil ik Uitgeverij Kramat hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap: Heb jij jezelf al eens gegoogled?

Isa Mendonck is gelukkig met haar leven. Ze doet het goed op school en heeft een hechte vriendengroep. Op een feestje leert ze de knappe Siebe kennen. De ochtend erna googlet ze zichzelf uit verveling en vindt bij de vijfde hit een doodskaartje… van zichzelf! Totaal overstuur roept ze de hulp van haar vrienden in. Wie wil haar dood en kan zo’n gedetailleerd overlijdensbericht opstellen? En waarom? Ze heeft nog nooit iemand kwaad gedaan! De stappen die de dader neemt, worden drastischer en levensgevaarlijk.

Op de cover zien we drie meiden en drie jongens afgebeeld. Eén van de drie meiden zie je een beetje op de voorgrond zitten, naar mijn beleving is dit Isa, aangezien ze in het verhaal in eerste instantie bij de vriendengroep hoort en even later een beetje verstoten wordt door de vriendengroep. Verder valt me aan de cover op dat er een blauwe waas overheen zit. Dit vind ik apart en ook erg cool. Op de achterflap staat in het groot de zin “Heb jij jezelf al een gegoogled?”, deze zin had voor mij op de cover mogen staan.  De cover sprak mij persoonlijk erg aan.

Als we het boek een slag draaien en we naar de rug kijken zien we de naam van de schrijfster en de uitgeverij, de titel van het boek en een foto van een meisje, dezelfde meid die we op de cover een beetje afgezonderd zien zitten. Dit vind ik erg mooi gedaan.

In dit boek volgen we Isa en haar vriendengroep. Tijdens een avondje stappen met haar vriendengroep ontmoet Isa de knappe Siebe. Die nacht slaapt Isa bij haar hartsvriendin Josie, aangezien Josie altijd lang wil uitslapen op zondag en Isa al vroeg wakker is, besluit ze al vroeg richting huis te gaan. Als ze thuis komt, verveelt ze zich te pletter en als Isa zich verveelt, googlet ze zichzelf vaker…dus nu ook. Maar dat had ze beter niet kunnen doen. Want tot haar grote schrik leest ze haar eigen dodenadvertentie. Wat heeft dit te zeggen? Gaat ze dood? En dan nog de belangrijkste vraag, wie heeft dit gedaan? Iemand van haar vriendengroep? of Siebe? Vanaf de ontdekking van haar eigen dodenadvertentie begint een echt kat en muisspel!

Doodverklaard is een razend spannende jeugdthriller! Het is een vlot geschreven boek, wat ik ook in één ruk wilde uitlezen. De karakters zijn goed uitgewerkt en de verhaallijn is makkelijk te volgen. De hoofdstukken zijn ook erg fijn, niet te kort en niet te lang. Dit is een een super verhaal voor de Jeugd, maar ook als je ouder bent (zoals ik) leest dit ook lekker weg.

Ik ga Inge Verbruggen zeker in de gaten houden en volgen!

Dit boek krijgt van mij 4 van de 5 sterren.

Gegevens van dit boek:
Titel: Doodverklaard
Auteur: Inge Verbruggen
Uitgeverij: Uitgeverij Kramat
Aantal pagina’s paperback: 286
ISBN Paperback: 9789462420649
Prijs paperback: € 15,95

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.

3 thoughts on “Inge Verbruggen – Doodverklaard

    1. Ik heb alleen een recensie geschreven van dit boek, er loopt wel een winactie op de Facebookpagina van Uitgeverij Kramat.

  1. De cover van dit boek vind ik niet zo mooi.Het past niet met het verhaallijn van het boek vind ik.De tittle vind ik wel heel origineel.Daardoor wou ik het boek lezen. Toen ik de eerste bladzijde van het boek las was het niet mijn smaak van schrjven.Maar hoe meer ik het las hou leuker en spannderder ik het vond.M aar het duurde nogal lang.Zodra Isa het doodsbericht ontvangt vliegt de spanning om je oren. Spanning die voortdurend op een hoog niveau aanwezig blijft. Het duurde nogal lang voor er echt spanning kwam. Nadien was ik dikwijls aan het twijfelen over wie het nu zou gedaan hebben.Het was wel plezant om mee te kunnen zoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge