Nathalie Pagie – Casa Familia

Van Uitgeverij Boekerij ontving ik het boek “Casa Familia”, geschreven door Nathalie Pagie, om er een recensie over te schrijven. Hier wil ik Uitgeverij Boekerij hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap: Een survivalweekend in de Belgische Ardennen lijkt voor journaliste Tara Linders de uitgelezen kans om haar nieuwe collega’s beter te leren kennen. Alleen heeft ze een bloedhekel aan survival en in groepen is ze ook niet op haar best. Liever gaat ze in haar eentje op pad om de omgeving te verkennen. Voor haar vaste partner Diego Martinez is het weekend de perfecte afleiding van zijn problemen thuis; hij stort zich vol overgave op de activiteiten.

Als Tara zich bemoeit met een knokpartij in de plaatselijke kroeg, ontmoet ze een paar ongure types die overduidelijk geen pottenkijkers kunnen gebruiken. Wat hebben ze te verbergen? En wat speelt er in het leegstaande ziekenhuis in het bos? Tara en Diego gaan op onderzoek uit. De lugubere vondst van een kinderhand leidt al snel naar het Spaanse Andalusië, waar het brein achter de operatie zich schuilhoudt. Lukt het Tara en Diego hem te vinden voordat er nog meer slachtoffers vallen?

Aangezien ik pas geleden Paradijsvogels gelezen had, kon ik niet wachten tot het vervolg in de brievenbus lag.

De cover is net zoals bij Paradijsvogels weer lekker zomers, geef me een cocktail en ik waan mezelf helemaal aan de costa. Op de cover zien we Casa Familia aan het strand, de cover past wat mij betreft perfect bij dit verhaal en het nodigt me echt uit om dit verhaal te gaan lezen.

Ze zijn terug, het rechercheursduo, Tara Linders en Diego Martinez. In deze spannende thriller kunnen we lezen dat de krant waar ze beiden journalist voor zijn, gefuseerd is met de Belgische krant De Gazet. Om die reden hebben ze een teambuilding-weekend in de Belgische Ardennen. Zoals we van Tara gewend zijn, is ze erg op zichzelf en houdt ze zichzelf liever een beetje afzijdig. Diego daarin tegen is bloedfanatiek en doet aan elke opdracht gedreven mee. Als Tara op eigen houtje op pad gaat is ze getuigen van een ruzie tussen de kroegbaas van een plaatselijk café en begeleider Boris van het teambuilding-weekend. Als ze de kroegbaas te hulp wilt schieten, wordt dit niet op prijs gesteld en wordt ze “vriendelijk” verzocht zich er niet mee te bemoeien. Blijkbaar speelt er meer, maar wat is dit?

Wat heb ik een plezier gehad met het lezen van deze thriller. De karakters van Tara en Diego zijn in opzicht van Paradijsvogels nog meer uitgewerkt. Ik vond het erg leuk om te zien dat Tara nog meer een einzelganger geworden was. Aangezien ik me ook vaker zo kan gedragen, kan ik me steeds beter in het personage van Tara vinden. Ik moet zeggen dat ik de hoofdstukken soms erg kort vond. Kort vind ik fijn maar te kort ook weer niet. Dan zit je net in het hoofdstuk en dan springt het over naar het volgende hoofdstuk, soms heb ik het gevoel dat de hoofdstukken iets verder uitgewerkt hadden mogen worden. Maar desondanks heb ik dit boek met heel veel plezier gelezen.

Kortom, een mustread voor de fans van Nederlandse thrillers.

Dit boek krijgt van mij 4 van de 5 sterren.

Gegevens van dit boek:
Titel: Casa Familia
Auteur: Nathalie Pagie
Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s paperback: 304
Aantal pagina’s e-book: 281
ISBN Paperback: 9789022577929
ISBN E-book: 9789402307801
Prijs paperback: € 10,00
Prijs E-book: € 7,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge