Kelly Deriemaeker – Blogboek

Van Uitgeverij Vrijdag ontving ik het boek “Blogboek”, geschreven door Kelly Deriemaeker, om er een recensie over te schrijven. Hier wil ik Uitgeverij Vrijdag hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op internet: Velen voelen zich geroepen om een blog te beginnen, weinigen houden het langer dan enkele maanden vol. of je nu plannen hebt om jouw droomblog uit de grond te stampen of vindt dat jouw bloggoesting een flinke boost kan gebruiken: het Blogboek bundelt alle kennis die longtime blogster Kelly Deriemaeker de afgelopen veertien jaar verzamelde, en laat je achter met een hoop inspiratie, tips en tricks van andere succesvolle bloggers, frisse ideeën en vooral veel goesting om zelf aan de slag te gaan. Waarom bloggen mensen? Welke blog wil je maken? Hoe vaak moet je posten? Hoe meet je je succes? Hoe krijg je meer bezoekers? Hoe vind je je focus? Dit boek biedt antwoord op deze en vele andere blogkwesties.  

De cover heeft een beetje een retro-look. De kleuren groen en oranje,die gekozen zijn passen daar goed bij. Wat ik persoonlijk ook erg stoer vind over komen. Het motief op de cover zien we dan ook weer terug komen binnen in het boek.

Toen ik dit boek binnen kreeg, ben ik eerst eens gaan bladeren door het boek. Ik vind het boek een luxere uitstraling hebben, dit komt mede doordat het van een dikkere en betere papiersoort gemaakt is. Daarnaast vind ik de kleuren die in het boek gebruikt zijn erg vrolijk.

Als je het boek opslaat lees je eerst het welkomstwoord, hierin vertelt Kelly onder andere wie ze is en wat ze doet.

Daarna krijgen we de inhoudsopgave van dit boek te zien. De hoofdonderwerpen in dit boek zijn:

 • Welkom in een wondere wereld.
 • Je stem en onderwerpen vinden.
 • Unieke content maken.
 • Jezelf organiseren.
 • Een blog opzetten.
 • Vloggen.
 • Lezers Gezocht.
 • Geld verdienen.
 • Troubleshooting.

Deze hoofdonderwerpen zijn weer onderverdeeld in kleinere hoofdstukken zodat het overzichtelijk blijft en alles aan bod komt.

Wat ik erg fijn aan dit blogboek vind is dat je niet meteen het hele boek hoeft door te lezen. Dit heb ik zelf ook niet gedaan. Als ik bijvoorbeeld iets over het maken van een inhoudsplan wil lezen dan kijk ik in de inhoudsopgave en dan zie ik direct dat ik op pagina 125 moet zijn.

Wat ik persoonlijk jammer vind aan dit boek is dat het erg op een algemeen blog gericht is. Aangezien mijn site hoofdzakelijk gericht is op boeken en soms een uitspatting naar iets anders, kon ik met de tips bijvoorbeeld niet zoveel.

Wat mij verder best wel stoorde, is dat het boek heel erg gericht is op vrouwelijke bloggers. Ik weet dat het grootste deel van de bloggers inderdaad vrouw zijn, maar ook mannen gaan steeds vaker bloggen en vloggen. Naar mijn idee had dit boek dan beter de titel Blogboek voor vrouwen kunnen heten.

Natuurlijk kijk ik wel door de vrouwelijke tips heen, en haal ik er dan mijn tips uit. En die staan er zeker in. Ik denk wel dat het boek vooral bedoeld is voor iemand die een blog heeft die zeer breed georiënteerd is, en ik zal er zeker ook nog in kijken als ik over bepaalde onderwerpen informatie zoek. Want door de handige inhoudsopgave vind je snel wat je zoekt.

Ook als je naast het bloggen zou willen gaan vloggen, vind je nuttige tips in dit boek. Echter aangezien ik hier zelf nog geen ambities in heb, heb ik me hier nog niet ruimschoots in verdiept.

Wanneer je net als mij, een blog hebt met één bepaald onderwerp, waardoor je blog in een bepaalde richting wijst, zul je, zeker als man zijnde, niet zo veel aan dit blogboek hebben, echter als vrouw met een breed georiënteerd blog zul je zeer zeker genoeg informatie uit dit boek halen en wellicht zelfs lyrisch over dit boek zijn. Ik was dit helaas wat minder.

Dit boek krijgt van mij dan ook 2,5 van de 5 sterren.

Gegevens van dit boek:
Titel: Blogboek
Auteur: Kelly Deriemaeker
Uitgeverij: Uitgeverij Vrijdag
Aantal pagina’s paperback: 296
ISBN Paperback: 9789460015267
ISBN E-book: 9789460015502
Prijs paperback: € 24,95
Prijs E-book: € 14,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.

2 thoughts on “Kelly Deriemaeker – Blogboek

 1. Wat jammer dat hij tegen viel. Ik heb hem zelf helaas nog niet in mijn bezit, aangezien hij steeds niet via bol.com verkrijgbaar is. Heb zelf wel het wetboek voor bloggers waar ik erg blij mee ben!

  1. Hoi Carolien,

   Bedankt voor je berichtje, het blogboek viel mij persoonlijk inderdaad een beetje tegen maar is niks aan te doen. Als je onder aan me recensie van het blogboek kijkt staat een link naar bol. Via die link is die gewoon beschikbaar. Het wetboek ken ik niet, zal daar straks wel eens naar kijken want dat klinkt ook interessant.

   Groetjes Bryan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge