Nathalie Pagie – Paradijsvogels

Informatie die te lezen is op de achterflap: De eigenzinnige journaliste Tara Linders vertrekt naar Aruba voor een commerciële reportage over jonge succesvolle carrièrejagers. Als ze een Vlaams meisje ontmoet dat in nood verkeert, stuit ze op een compleet ander verhaal. Met hulp van haar collega Diego Martinez gaat Tara op onderzoek uit en ontdekt ze dat het eiland ook duistere kanten herbergt. Samen trekken ze een grotere beerput open dan ze ooit voor mogelijk hadden gehouden: het luxe eilandleven blijkt niet meer dan een zeepbel. Als de bewoners zich tegen haar keren, zal ze moet vechten voor haar leven.

Aangezien pas het vervolg op dit boek verschenen is, wilde ik eerst deel één lezen. De achterflap sprak me ook erg aan. Dus mijn interesse was gewekt.

Op de cover zien we een vrouw die in een hangmat ligt aan een wit, tropisch strand. Aangezien deze thriller zich hoofdzakelijk op Aruba afspeelt, vind ik dit een passende cover.

In dit boek volgen we Tara Linders, de eigenwijze journaliste met haar soms brutale karakter. Ze werkt voor De Dageraad, samen met haar collega Diego Martinez. Het gaat al een tijdje slechter met de krant op financieel gebied, dat hebben Tara en Diego allang door. Als Tara op kantoor bij haar baas Benno geroepen wordt, krijgt ze de opdracht om een reportage te gaan maken op het eiland Aruba. Ze moet het eiland in een goed daglicht zetten, de opdrachtgever wil op deze manier het toerisme meer aantrekken. Benno heeft deze deal gesloten om zo de krant uit de financiële miserie te trekken.

Tara is in eerste instantie geen fan van deze opdracht, omdat ze voor een krant werkt en nieuws wilt brengen. Ze werkt natuurlijk niet voor een reisbrochure. Maar aan de andere kant beseft ze zich ook dat haar oud vriendin Marieke op Aruba woont en dat deze opdracht haar weer dichter bij haar vriendin kan brengen. Maar is dit nog wel de vriendin van vroeger? Is Aruba wel zo’n happy Island? Schijn bedriegt….

Dit is het eerste boek van Nathalie Pagie wat ik lees, maar zeker niet het laatste. De personages in dit boek zijn erg goed en geloofwaardig uitgewerkt. Het boek bestaat uit 88 korte hoofdstukken, dit vind ik zelf altijd erg fijn, aangezien je dan ook snel tussendoor eens een hoofdstuk kan lezen als je iets minder tijd hebt. Sommige hoofdstukken zijn schuin gedrukt aangezien het vanuit een andere persoon geschreven is. Het was mij persoonlijk lang onduidelijk vanuit wie dit geschreven geschreven was. Op een gegeven moment werd het me duidelijk en toen vielen een aantal puzzelstukjes ook op zijn plek en werd het me ook duidelijk wie de dader was.

Dit boek krijgt van mij 3,5 van de 5 sterren.

Gegevens van dit boek:
Titel: Paradijsvogels
Auteur: Nathalie Pagie
Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s paperback: 320
Aantal pagina’s e-book:274
ISBN Paperback: 9789022573525
ISBN E-book: 9789402304893
Prijs paperback: € 10,00
Prijs E-book: € 7,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge