Mariska Overman – Hoofdzaak

Van De Crime Compagnie ontving ik het boek “Hoofdzaak” geschreven door Mariska Overman om er een recensie over te schrijven. Hier wil ik De Crime Compagnie hartelijk voor bedanken. Dit boek is sinds vandaag verkrijgbaar in de boekhandel.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Specialist Postmortale zorg Isabel Dieudonné heeft twee jaar geleden haar werk als rechercheur vaarwel gezegd na een heftige zaak. Tot nu. Haar halfbroer, rechercheur David Nichols, roept haar hulp in als hij een hoofd op zijn keukentafel vindt. Van wie is dat hoofd? Waarom ligt het in zijn keuken?

Toen dit boek werd aangekondigd, las ik de informatie op internet en had ik direct zoiets van “Dit is echt een boek voor mij” dus ik was ontzettend blij dat ik de kans kreeg om dit boek te lezen voor het verschenen was.

De cover laat een vrouw in een zwart jurk zien die in water ligt, in eerste instantie denk ik aan een zwembad. De cover trok echt mijn aandacht, maar toen ik het boek aan het lezen was, vond ik de cover toch niet helemaal passen bij het verhaal. De cover had van mij best beter mogen matchen met het verhaal.

Het verhaal begint meteen goed, de eerste zin in het boek is letterlijk “Het hoofd ligt op tafel”. Dit is het begin van een rollercoaster waar rechercheur David Nichols en zijn halfzus, Specialist Postmortale zorg Isabel (Isa) Dieudonné in verstrikt raken. Wie heeft het hoofd op de tafel bij David neergelegd? Heeft hun verleden iets ermee te maken?

De openingszin vond ik zo sterk, je zit meteen bij de kern van het onderwerp, geen lange poespas verhalen. Het verhaal slurpt je gewoon op. Als je begint te lezen, heb je het boek zo uit. De personages zijn goed uit gewerkt, alleen vond ik de hoofdstukken te lang, persoonlijk vind ik het wel fijn als een boek kortere hoofdstukken heeft. Daarnaast vond ik het wel apart dat David en Isa zelf aan de zaak mochten meewerken aangezien ze direct betrokken waren. Maar buiten dit om vond ik het een heel sterk boek en heb ik het met heel veel plezier gelezen.

Twijfel je nog over dit boek dat kan je eventueel op de site van Mariska Overman de eerste 21 pagina’s lezen van dit spannende boek, daarnaast is er te lezen dat Mariska bezig is met een vervolg. Momenteel heeft dat boek de werktitel “Balans”. Isabel (Isa) Dieudonné heeft sinds dit boek ook een eigen Facebookpagina, Hier kun je haar ontwikkelingen volgen.

Met Mariska Overman heeft Nederland weer een top thrillerschrijfster erbij.

Ik geef dit boek 4,5 van de 5 sterren.

Gegevens van dit boek:
Titel: Hoofdzaak
Auteur: Mariska Overman
Uitgeverij: De Crime Compagnie
Aantal pagina’s paperback: 300
Aantal pagina’s E-book: 213
ISBN Paperback: 9789461092397
ISBN E-book: 9789461092656
Prijs Paperback: € 15,00
Prijs E-book: € 7,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge