The Bookseat

Informatie die te vinden is op internet over The Bookseat: De Bookseat™ is een Australisch gepatenteerd ontwerp en biedt boekenliefhebbers de mogelijkheid om handenvrij te lezen! Een kleine roman, zwaar kookboek of tablet wordt met het grootste gemak ondersteunt door Bookseat™.

De ondergrond maakt niet uit waar je de Bookseat™ gebruikt, want door de bolletjes past het zich eenvoudig aan elk oppervlakte aan, vlak of oneffen. Dus handig voor in bed op het strand of in de auto en bovendien ook een uiterst comfortabel kussen!

De Bookseat™ is gemaakt van een hoge kwaliteit 190 grams imitatie-suède en voelt uiterst comfortabel en zacht aan en is zeer vlekbestendig. Het heeft een handige grote lus aan de bovenkant als handgreep zodat je de Bookseat™ gemakkelijk kunt ophangen of meenemen. Aan de achterkant zit nog een handig zakje waar je losse spullen als een leesbril, Smartphone of schrijfgerei in op kunt bergen. Het plexiglas klepje aan de voorkant zorgt ervoor dat je boek open blijft liggen en jij je handen vrij hebt!

– Materiaal: 190 grams imitatie-suède van hoge kwaliteit
– Afmetingen: 30 x 29 x 24 cm
– Reiniging: Gebruik zachte borstel of een licht bevochtigde doek en zacht schoonmaakmiddel
– Verkrijgbaar in: Olijfgroen, Mid-Beige, Oud-roze, Blauw, Grijs, Paars, Oranje, Rood, Australian Dot Art, Retro-Comic, Paisley, Funkadelic

Aangezien ik veel lees en ik tegenwoordig vaker pijn aan me handen en polsen kreeg van het boek vast houden, wilde ik toch eens een boekenproef proberen. Na een tijdje rondsnuffelen op internet ben ik bij The Bookseat uitgekomen.

Toen ik de Bookseat binnen kreeg was ik zeer benieuwd naar deze boekenpoef, ik heb hem dan ook grondig getest met verschillende tablets, mijn reader en natuurlijk boeken. Hieronder zal ik een opsomming maken van de voor en nadelen:

The Bookseat in combinatie met een normaal leesboek vind ik persoonlijk niet zo ideaal. Het boek wat ik nu aan het lezen ben heeft 280 pagina’s, hierbij is de stevigheid en stabiliteit van The Bookseat ideaal. Maar ik heb er ook een ander boek op gelegd van 420 pagina’s. Hierbij schoot de stabiliteit van The Bookseat flink te kort en viel die de hele tijd om.

Het plastic plaatje wat op de The Bookseat zit wat ervoor moet zorgen dat je boek niet dicht klapt vond ik vrij irritant. Het plastic plaatje zit de hele tijd in de weg als je een bladzijde wilt omslaan daarnaast was ik ook telkens bang dat me bladzijdes scheurden, want als je je pagina’s omsloeg kwam je de hele tijd tegen dat plaatje.

Hierna heb ik mijn Pocketbook Ultra gepakt en ben ik gaan kijken hoe ik daarop kon lezen als ik The Bookseat erbij gebruik. Aangezien deze reader licht van gewicht is, is de stevigheid en stabiliteit perfect. Daar heb ik totaal niks op aan te merken, alleen had ik weer ruzie met het plastic plaatje aangezien ik de knoppen aan de voorkant niet kon gebruiken alleen als ik de hele tijd dit plaatje deed neerklappen. Dit vind ik vrij vervelend maar ik heb het geluk dat ik ook nog knoppen aan de zijkanten in het midden heb dus kon ik toch gewoon een pagina verder klikken zonder dat ik in de knoei zat met het wel bekende plastic plaatje. 🙂

Aangezien The Bookseat ook gebruikt kan worden als tabletstandaard was ik hier natuurlijk ook benieuwd naar. Ik ben zelf in het bezit van een Samsung Galaxy Tab2 met een 7 inch beeldscherm en een Samsung Galaxy Tab3 met een 10 inch beeldscherm.

Eerst zet ik de Samsung Galaxy Tab2 met een 7 inch beeldscherm op The Bookseat. Wat mij direct opvalt is dat die goed stabiel staat. Ik heb bij de tablet natuurlijk geen last van knoppen aan de voorkant dus ook gelukkig geen last van het plastic plaatje haha. Aangezien je bij de tablets moet swipen. Ik ben dan ook zeer tevreden over deze test.

Nu ga ik de Samsung Tab3 met een 10inch beeldscherm erop zetten, en wat ik ook al eigenlijk verwacht had, is deze te zwaar en te groot voor The Bookseat. In eerste instantie blijft de Tablet mooi staan, maar als die even staat zie je hem al snel naar de zijkant weg zakken. Dit is dus helaas geen succes.

The Bookseat is o.a. verkrijgbaar bij bol.com in verschillende kleuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge