Frits Spits – De Standaards van Spits

Informatie die te lezen is op de achterflap: Frits Spits is een van de bekendste radiomakers van Nederland – generaties jongeren groeiden op met De Avondspits. Voor De Standaards van Spits selecteerde hij 90 van de mooiste Nederlandstalige liedjes. In deze persoonlijke canon van het Nederlandstalige lied schrijft hij over muziek, over taal, over inhoud, veelal gevat in een miniportret van de betreffende artiest en gelardeerd met persoonlijke herinneringen.

De Standaards van Spits bevat 4 cd’s, met 80 liedjes van onder meer Boudewijn de Groot, Drs. P, Herman van Veen, Ramses Shaffy, Liesbeth List, Robert Long, Freek de Jonge, Thé Lau, Daniël Lohues, Spinvis, Acda en De Munnik en Typhoon. Van cabaret naar kleinkunst, van rock naar pop, en terug. Om vrolijk van te worden!

Ik zag deze Lees- en luistergids al enige tijd geleden voorbij komen op televisie en was hier erg benieuwd naar.

Op de cover is een platenspeler te zien, die weer geeft dat het om muziek gaat. De oude platen speler had vroeger altijd iets aparts vond ik, alleen al als ik aan het gekraak denk….. Echte nostalgie. Dit vind ik ook uitstekend passen bij deze Lees- en luistergids.

Wie kent Frits Spits niet? Hij presenteerde vroeger onder andere De avondspits en De standaard van Frits. Nu, een heel aantal jaar later, heeft hij de 90 mooiste Nederlandse luisterliedjes samen gevoegd op 4 cd’s en als klap op de vuurpijl heeft Frits bij elk lied een verhaal geschreven. In deze verhalen gaat hij terug naar hoe het desbetreffende lied ontstaan is, wat zijn eigen relatie is tot het lied en ook bijvoorbeeld een stuk van de songtekst. Kortom zo krijg je een nog beter beeld van het nummer. Ik vind dit heel erg leuk om te lezen, want zo ga ikzelf altijd heel anders naar de muziek kijken en luisteren.

Hou je van het Nederlandse lied? En wil je graag ook wat meer achtergrondinformatie hebben over deze muziek? Of ben je gewoon fan van Frits Spits? Dan mag deze Lees- en luistergids absoluut niet ontbreken in je collectie.

Gegevens van deze Lees- en luistergids:
Titel: De Standaards van Spits
Auteur: Frits Spits
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Aantal pagina’s: 208
Aantal cd’s: 4
ISBN: 9789024568710

Deze Lees- en luistergids is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com & Ako.

 

2 thoughts on “Frits Spits – De Standaards van Spits

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge