Wigo Worsseling en Julius de Groot – Vergane Glorie in België en Nederland

Van Aerial Media Company ontving ik het boek Vergane Glorie in België en Nederland gemaakt door Wigo Worsseling en Julius de Groot om een recensie over te schrijven. Hier wil ik Aerial Media Company hartelijk voor bedanken.

Informatie die te vinden is op internet: Oude panden die verkend moeten worden. De muren afgebladderd, de plafonds zakken door, glasscherven op de grond en de muffe geur van rottend hout. Daglicht dringt naar binnen en creëert een schouwspel van schaduwen. Je vraagt je af hoe het hier ooit zou zijn geweest.

Dit zijn de juiste ingrediënten voor Wigo Worsseling en Julius de Groot als urbex-fotografen. Al tien jaar bezoeken ze vergeten en verlaten plekken, op zoek naar de schoonheid van verval. Ze fotograferen sporen uit de geschiedenis om die in al hun vergane glorie vast te leggen.

Voor dit boek bezochten Wigo Worsseling en Julius de Groot enkel Belgische en Nederlandse locaties. De foto’s tonen ook plekken die niet meer bestaan en dus deel uitmaken van verdwenen historisch erfgoed. Vergane Glorie in België en Nederland is het vervolg op het succesvolle boek Exploring Urban Secrets van Wigo Worsseling. 

Ik zag dit boek op internet en had zoiets van ik wil graag een recensie schrijven over dit boek. Waarom zullen jullie denken… Nou om de simpele reden dat ikzelf in het verleden ook deze tact van fotografie beoefend heb.

Toen ik dit boek ontving van Aerial Media Company, was ik zo enthousiast dat ik meteen ben gaan bladeren en lezen in dit fotoboek…

De cover van het fotoboek ziet er luxe uit. Natuurlijk staat de titel op de cover maar ook een hele gave foto, dit geeft meteen aan waar dit fotoboek over gaat.

Als ik het boek open zie ik een uitgebreid voorwoord waarin Wigo en Julius onder andere vertellen hoe ze in aanraking zijn gekomen met urban exploring.

Als ik verder ga bladeren kom ik een diversiteit aan locaties tegen die het tweetal op de gevoelige plaat hebben vastgelegd. Dit fotoboek is mooi overzichtelijk opgebouwd per locatie. Bij elk locatie staan een een aantal prachtige foto’s, net zoals achtergrond informatie en hun eigen verhaal aan de desbetreffende locatie.

Dit boek is niet alleen interessant voor urban explorers, maar ook voor degene die van fotografie of vergane glorie houden. Ik ben erg blij dat ik dit fotoboek mag toevoegen aan mijn collectie.

Gegevens van dit boek:
Titel: Vergane Glorie in België en Nederland
Auteur: Wigo Worsseling en Julius de Groot
Uitgever: Aerial Media Company
Afmetingen: 19x308x308 mm
Gewicht: 1,45 kg
ISBN: 9789402601664
Prijs: €26,95

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com & Ako.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge