De Limburgse Blogger Tag: doa wo ich geboare bèn

Een tijd geleden zag ik op het blog van Koukleum.nl dat er een tag was die over Limburg gaat. Aangezien ik geboren en getogen ben in Limburg en nu een blog heb voel ik me bijna verplicht om deze ook in te vullen 🙂 Tamara van de blog Mara Tegendraads heeft De Limburgse Blogger Tag samen gesteld. Thnx daarvoor Tamara 😉

Bron: Mara Tegedraads

Waar ben je geboren of waar woon je nu?

Ik ben geboren en getogen in Kerkrade. In 2003 ben ik voor 6 maanden verhuisd naar Gran Canaria, daarna ben ik via Hilversum weer terug verhuisd naar Kerkrade.

Spreek jij Dialect?

Joa, anders ben je geen echte Limburger vind ik. Toen ik bijvoorbeeld in Hilversum woonde, miste ik het dialect echt wel.

Wie is jouw favoriete bekende Limburger?

Huub Stapel is toch wel mijn favoriet, vroeger keek ik altijd al toen die Johnny Flodder speelde en tegenwoordig kom je hem nog genoeg tegen in films en series waaronder Zwarte Tulp en Flikken Rotterdam.

In welke Limburgse stad ga je het liefste shoppen?

Ik zou het liefste Kerkrade zeggen, maar helaas is dat op dit moment niet zo. Dit komt omdat de gemeente Kerkrade bezig is met een nieuw centrumplan wat voor het WMC van dit jaar af moet zijn. Maar ik heb er een zwaar hoofd in als ik eerlijk ben. Momenteel is er in Kerkrade meer een leegloop aan winkels. Alles vertrekt zowat uit Kerkrade.

Hieronder een filmpje de nieuwe centrum plannen:

Op dit moment is mijn favoriete stad om te shoppen toch wel Heerlen, omdat het gewoon lekker kortbij is.

Welk Limburgs eten vind je het lekkerste?

Het lekkerste uit Limburg vind ik toch wel het Broodje Werrem Sjink van Bufkes. Dit is een broodje met Bourgondische beenham, gemengde sla en partysaus. Als je eens in Limburg ben MOET je dit gewoon eens een keertje proeven 🙂

Wat mis jij in Limburg dat ze in de Randstad wel hebben?

Dat zijn toch wel de grote musicals, nu moet ik wel zeggen dat Parkstad Limburg Theaters ook steeds betere en grotere musicals krijgt. Zo ben ik een aantal jaar geleden naar de Musical Shrek geweest hier in Heerlen en ik vond het geweldig, alleen moest het niet zo duur zijn haha.

Hou jij van Limburgse muziek en welke?

Joa, daar hou ik zeker van. Je kan me altijd blij maken met bijvoorbeeld Rowwen Hèze maar zeer zeker ook met de Schintaler. Heerlijk die Limburgse muziek.

Heb jij bekende of historische plekken in je omgeving?

Wij hebben verschillende plekken in de buurt die redelijk bekend zijn… Waaronder GaiaZoo en Wereldtuinen MondoVerde.


Wereldtuinen Mondo Verde

Heb jij een favoriete Limburgse schrijver?

Ik heb nog niet veel boeken van Limburgse schrijvers gelezen, alleen Paul van Loon valt me even in die ik vroeger vaker las. Ik wil wel nog altijd het boek “In de familie” lezen van Joyce Spijker. Dus wie weet is Joyce binnenkort mijn favoriete Limburgse schrijver.

Weet ik nog andere leuke Limburgse bloggers te noemen?

Natuurlijk mijn vriendin Koukleum. Daar moet je zeker eens een kijkje gaan nemen. Daarnaast kijk ik ook soms bij Debbie Schrijft en bij Mara Tegendraads.

Weten jullie nog Limburgse bloggers waar ik zeker eens een kijkje moet nemen?
Laat het me dan weten 🙂

6 thoughts on “De Limburgse Blogger Tag: doa wo ich geboare bèn

  1. Wat een leuke tag. Ik ben geboren in Maasbracht en heb daar ook op het schippersinternaat op school gezeten. Nu woon ik al 22 jaar niet meer in Limburg, maar eens in de zoveel tijd kom ik er nog wel. Persoonlijk vind ik Maastricht de leukste stad om te shoppen en tegelijkertijd bewaar ik leuke herinneringen aan die stad omdat mijn oma daar jaren heeft gewoond.
    Anneke van Dijken onlangs geplaatst…Quote van de WeekMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge